Küçükbaş hayvan destekleme başvuru süreleri uzatıldı

Küçükbaş hayvan destekleme başvuru süreleri uzatıldı
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada Anaç Koyun Keçi destekleme başvurularının uzatıldığı duyuruldu

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak, anaç koyun ve keçi desteklemeleri başvuru tarihini 15 Şubat'a kadar uzatıldığını açıkladı.

Konu ile ilgili yaptığı açıklamada Koçak, üreticilere yönelik önemli bilgiler paylaştı. Desteklemelerin süresinin uzatılmasının yanı sıra, 50 TL olan destek ödemelerinin 2023 yılında yüzde yüz artırılarak 100 TL'ye çıkarıldığını ifade etti.

Koçak, desteklerden faydalanmak isteyen üreticilere başvuru süreciyle ilgili detayları şu şekilde aktardı: "Üreticilerimizin desteklerden yararlanabilmesi için koyun keçi birliğine üyelikleri tam olmalı, TÜRKVET sistemine kayıtları aktif olmalı ve hayvanlarının küpelendirme işlemleri tamamlanmış olmalıdır."

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu destekleme programının bölgedeki hayvan yetiştiricilerine ekonomik anlamda önemli katkılar sağlamayı amaçladığını belirtirken, üreticilerden başvurularını zamanında ve eksiksiz bir şekilde yapmalarını istedi.

Koçak, başvuru sürecinde karşılaşılabilecek herhangi bir sorun için müdürlük ofisinin üreticilere destek vermeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.