Ladik’te eller rahmet için semaya açıldı

Ladik’te eller rahmet için semaya açıldı
Sarayönü'nde, kurak geçen kış mevsiminin ardından beklenen bahar beklenen yağışların da düşmemesi nedeniyle hububatların gelişim sürecinde kuraklık endişesi artarken, vatandaşlar Ladik’te düzenlenen organizasyon ile yağmur duası çıkıp rahmet için ellerini semaya açtı.

Pazar günkü yağmur duası programına yoğun katılım oldu. Ladik Mahalle Muhtarlığı'nın organizasyonu ile Çandır mevkii futbol sahasında toplanan halk, dualarını yürekten etti.

Programa, İlçe Müftümüz İbrahim Yazar, Ladik Mahallesinde görev yapan din görevlisi hocalarımız, Ladik Mahallemiz ve diğer mahallelerimizden vatandaşlar katılım sağladı.

ladikte-eller-rahmet-icin-semaya-acildi-1.jpg

Yağmur Duası Programı okunan Kur'an Kerim tilavetleri ile başladı, akabinde hocalarımız tarafından Kasideler ve ilahiler okundu, İlçe Müftümüz İbrahim Yazar tarafından cemaate vaaz irşad yapıldı. Sarayönü İlçe müftüsü İbrahim Yazar, “Kul Hakkı” ve “Dua” konuları üzerine vaaz verdi.

Her türlü iyiliğin de musibetinde yeryüzünün tek hakimi olan Allah’a ait olduğunu dile Müftü Yazar, “Son zamanların en kurak yılını yaşadığımız bu günlerde ülkemizde suya ve yağmura ihtiyaç duyulmaktadır. Rahmet ve bereketin, bol olması gereken bir dönemde ne yazık ki yağışlar istenilen şekilde olmadı.

Her türlü iyilik ve kötülüğün yaratıcısı Allah'tır ve O'ndan başka dileyecek ve sığınacak bir yer yoktur. O'nun rahmeti ve bereketi her an her yere erişebilir. Hayırlı rahmetin biran evvel düşmesi için bugün burada ellerimizi semaya açıp içtenlikle duamızı ediyoruz. Yüce Rabbimiz her şeye muktedir. Ondan hayırlı rahmet ve bereket diliyoruz. Sel ve felakete dönüşmeden yüzümüzü güldürecek ve toprağa can verecek rahmetini bizden esirgememesi için dua ediyoruz. İnşallah dualarımız kabul olur ve biran evvel rahmet ve berekete kavuşuruz.

Dualarımıza katılan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Rabbimiz yapılan duaları ve yapılan İkramları Dergâh-ı İzzetinde kabul eylesin” dedi.

Öğle Namazının akabinde Yağmur Duası yapıldı.

ladikte-eller-rahmet-icin-semaya-acildi-2.jpg

Muhtar Doğan’dan teşekkür

Muhtarlık tarafından organize edilen etkinlikte yağmur duasının sonunda katılımcılara yemek ikramı yapıldı.

Ladik Mahalle Muhtarı Osman Doğan etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, ”Yağmur duası etkinliğinde bir araya gelmemiz, mahallemizin dayanışma ve birlik duygularını bir kez daha güçlendirdi. Vatandaşlarımızın duaları ve katılımları, bu anlamlı etkinliği daha da özel kıldı.

ladikte-eller-rahmet-icin-semaya-acildi-3.jpg

Dualarımızın kabul olması için gökyüzüne yükselen dualarınızla birlikte, umut dolu bir gün yaşadık. Bu güzel etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen müftülük personelleri ve kıymetli hocalarımıza da en içten teşekkürlerimi iletiyorum.

Dualarımızın Rabbim tarafından kabul olmasını diliyor, birlik ve beraberlik içinde daha nice güzel etkinliklere imza atmayı temenni ediyorum.” Şeklinde konuştu