Mahalle sorunları görüşüldü

Mahalle sorunları görüşüldü
Sarayönü'nün mahalle muhtarlarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Kaymakam Tarık Bahadır ve Belediye Başkanı Nafiz Solak, geride kalan yılın değerlendirmesini yaparak mahallelerin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Organizasyondan...

Sarayönü'nün mahalle muhtarlarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Kaymakam Tarık Bahadır ve Belediye Başkanı Nafiz Solak, geride kalan yılın değerlendirmesini yaparak mahallelerin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Organizasyondan dolayı teşekkür eden mahalle muhtarları, mahallelerinde çok önemli bir sorun olmadığını belirterek yaşanan bazı eksiklikler konusunda çeşitli taleplerde bulundu. Muhtarların talepleri, yerine getirilmek üzere not edildi. Toplantıda, yapılan çalışmalarla 2018 yılının verimli geçirdiğine vurgu yapıldı.

Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır ve Belediye Başkanı Nafiz Solak, ilçede görev yapan tüm mahalle muhatlarıyla birlikte kahvaltıda bir araya geldi. Kaymakam Bahadır ve Başkan Solak, muhtarlarla yaptığı toplantıda mahallelerin sorunlarını ve isteklerini dinledi.

Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, 2018 yılının Sarayönü için verimli geçtiğini belirterek, geride kalan yılın değerlendirilmesi, bunun yanında mahallerde yaşanan sorunların ve isteklerin dile getirilmesi için bu programı organize ettiklerini söyledi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ise insan ihtiyaçlarının sonsuzluğuna dikkat çekerek, "ihtiyaçlar hiç bir zaman bitmez. İhtiyaçlar bitse zaten bizlere ihtiyaç kalmaz. Bizim için belediyecilik sadece alt yapı ve üst yapıdan ibaret değil. Bize göre en önemli yatırım insana yapılan yatırım." dedi.

Mahalle muhtarları gerçekleştirilen organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Mahallelerinde yaşanan bazı sorunları ve eksiklikleri aktaran muhtarlar, ciddi bir sıkıntıları olmadığını dile getirdi.

Güzel bir yıl geçirdik

Kahvaltının ardından gerçekleştirilen topladı konuşan Kaymakam Tarık Bahadır, yaptığı açıklamada, "çok faydalı bir yıl geçirdiğimize inanıyoruz. Belediyemiz bütün olanaklarını kullanarak güzel bir hizmet yılını geride bıraktı. Biz Kaymakamlık olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirdik. Bizim burada en büyük isteğimiz mahallelerde yaşanan sıkıntıları ve sorunları bizlere ileterek çözümü noktasında bizimle iş birliği yapmanız." şeklinde konuştu.

Muhtarlar sorunları iletti

Gözlü mahallesi muhtarı, çiftçi malları koruma başkanlığı hakkındaki şikayetleri dile getirirken, Kaymakam Tarık Bahadır, yeni yönetimin ağır bir yükü devraldığını belirterek iyi niyetle sıkıntıların çözülmesi noktasında çaba sarf ettiğini belirterek çiftçilerin biraz sabırlı olması gerektiğini söyledi. Bahadır, çiftçi malları korumasından çıkmak isteyenlerinde çıkabileceğini söyledi.

Ladik Mahallesi muhtarı, mahallelerin bulunan güvenlik sistemlerinin aktif hale getirilmesini istedi. Kaymakam Tarık Bahadır, hizmet veren mobil karakolun yanı sıra bir de sabit karakol kurulacağını belirterek mevcut kamera sisteminin de iyileştirilmesi noktasında çalışma yapılabileceğini söyledi.

Boyalı ve Karabıyık Mahallesi muhtarları, mahallelerinde çiftçilerin sellektöre büyük ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Kurşunlu mahallesi muhtarı, kanalizasyon çalışmasından dolayı bozulan yolların onarılmasını talep etti. Yine Kadıoğlu Belediyesi aynı konudaki talebini iletti. Büyükzengi mahallesi muhtarı Koski'den kaynaklanan sıkıntıları, ve genişletilmesi gereken bazı yollar olduğunu ifade etti. Çeşmelisebil ve Yenicekaya mahalle muhtarları, mahallelerinde imam bulunmadığını dile getirdi.

Değirmenli mahallesi muhtarı ise başıboş köpeklerden dert yanarak çözümü noktasında yardım istedi. Konar mahallesi muhtarı, Akdoğan virajındaki tehlikeden bahsederek yolda gerekli uyarı levhası çalışmalarının yapılmasını talep etti. Bahçesaray mahallesi muhtarı, köyde yola cephesi bulunmayan parsellerin imar düzenlemesi konusunda bir istekte bulundu. Merkez mahalle muhtarları ise herhangi bir sıkıntıları olmadığını kaydetti.

Kızılay'dan duyarlılık daveti

Programın son bölümünde Kızılay Derneği Sarayönü Temsilcisi Halil İbrahim Turan, Kızılay faaliyetlerinden bahsederek mahalle muhtarlarından bazı konularda destek istedi. Muhtarlardan mahallelerinde bulunan ihtiyaç sahiplerinin belirlenerek kendilerine iletilmesini isteyen Turan, ilçede birçok aileye Kızılay şemsiyesi altında önemli yardımlarda bulunulduğunu kaydetti. Buna karşılık olarak kan bağışı dışında diğer bağış konularında Sarayönü'nün zayıf kaldığını ve bağışların arttırılması gerektiğini söyledi.