Manavları ve pazarcıları çok üzeceksiniz; Yeşillikleri böyle saklayın, aylarca bozulmuyor...

Manavları ve pazarcıları çok üzeceksiniz; Yeşillikleri böyle saklayın, aylarca bozulmuyor...
Yeşillikleri uzun süre taze tutmanın yolu

Bu yöntemi uygulamak oldukça kolaydır ve herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Ayrıca, çevre dostu bir yöntem olması da çevresel etkiyi minimize etmek adına önemli bir adımdır.

Günümüzde taze sebze ve meyve saklamanın önemi her zamankinden daha fazla hissedilmektedir. Özellikle manavlar ve pazarcılar için, ürünlerin tazeliklerini koruyarak müşterilere en iyi kalitede ürünleri sunmak oldukça önemlidir. Bu noktada, size harika bir yöntemden bahsetmek istiyoruz: yeşillikleri bu şekilde saklayın, aylarca bozulmuyor!

hq720-002.jpg

Bu yöntem, sebzelerin ve meyvelerin tazeliğini uzun süre korumasını sağlayarak israfı önler ve maliyetleri düşürür. Ayrıca, bu yöntemle saklanan ürünlerin besin değerlerinin de korunduğunu belirtmek isteriz. Böylece, hem işletme sahipleri hem de tüketiciler için büyük avantajlar sunmaktadır.

Yeşillikleriniz uzun süre bozulmayacak

İlk olarak, marketten aldığınız tüm yeşilliklerinizi güzelce yıkayın ve toprak kalıntılarından arındırın. Ardından, fazla suyunu süzdürerek kurumasını sağlayın.

Uygun boylardaki bir saklama kabının içerisine bir kat kağıt havlu serin. Üzerine hafif nemli olan yeşilliklerinizi düzgün bir şekilde yerleştirin.

Yeşilliklerin üzerine bir kat daha kağıt havlu sererek, yeşilliklerin iki kat kağıt havlu arasında olduğundan emin olun. Bu şekilde saklama kabını buzdolabına yerleştirin.

Bu pratik yöntem sayesinde, yeşilliklerinizin uzun süre bozulmadan ve çürümeden kaldığını göreceksiniz.

Kaynak Ensonhaber.com

Kaynak:HABER MERKEZİ