Minik kursiyerler için Bed'i Besmele ve Âmin Alayı düzenlendi

Minik kursiyerler için Bed'i Besmele ve Âmin Alayı düzenlendi
Ladik Ahmet Hüdai Kur'an Kursu 4-6 yaş öğrencilerine yönelik 8 Mart cuma günü Kur'an'a geçme töreni tertiplendi.

Ladik Ahmet Hüdai 4-6 yaş öğretmenleri Esra Can ve Asuman Çırak öğrencileri için şimdiye kadar başarı göstermiş olan bütün öğrencileri ödüllendirip, mutlu etmek için ve küçük dimağlarında da güzel bir anı kalsın diye velilerinde katıldığı bir program düzenlediler.

Programdan önce Osmanlı kültüründe olan Bedi-i Besmele olarak bilinen, Küçük çocukların Kur'ana geçtiklerinde çarşıda gezdirilip çocuklara yürüyüş gösterisi yapılan bu güzel adeti tekrar canlandırmak için, öğrencilerini taçlarla süsleyip, güzel elbiselerini giydirerek Ladik çarşısına yürüttüler.

minik-kursiyerler-icin-bedi-besmele-1.jpeg

Yürüyüşe kurs müdiresi Fatma Elvan hoca hanımında katılması öğrencileri mutlu etti. Çarşı gezisinden sonra bu güzel günlerinde dinimizin sembolleri olan cami ve imam zihinlerinde güzel bir bilgi ve tanıtma olsun diye Çarşı Camiine götürüldüler. Camii imamı İmam Abdullah Serdaroğlu bey küçük öğrencileri güzel bir şekilde karşılayarak çocuklara küçük hediyeler dağıttı.

minik-kursiyerler-icin-bedi-besmele-2.jpeg

Çocukları etrafına oturtarak camii ve bölümlerini tanıttı. İmam efendi çocuklar için güzel dua ederek onları uğurladı. Çarşı gezisinden sonra çocuklar gelen misafirler için öğrendikleri sureleri, duaları ve hadisleri okudular.

minik-kursiyerler-icin-bedi-besmele-3.jpeg

Bayram töreni gibi geçen programdan sonra Öğretmenleri tarafından hazırlanan hediyeler ve Kur'an'a geçme belgesi küçük öğrencilere verilerek onların mutlu bir gün geçirmelerine sebep oldu.