“Mobil Trafik Eğitim Tırı” hem eğlendirdi hem de bilgilendirdi

“Mobil Trafik Eğitim Tırı” hem eğlendirdi hem de bilgilendirdi
Emniyet Müdürlüğüne ait “Mobil Trafik Eğitim Tırı” geçtiğimiz günlerde Sarayönü Ladik Yunus Emre Uçar İlkokulu bahçesinde kuruldu. Mobil Trafik Eğitim Tırı sayesinde çocuklar hem eğlendi hem öğrendi.

Türkiye genelinde ilkokul öğrencilerinin trafik konusundaki farkındalığının geliştirilmesi amacıyla başlatılan proje çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü Mobil Trafik Eğitim Tırı geçtiğimiz günlerde Sarayönü’ne gelerek Ladik Yunus Emre Uçar İlkokulu öğrencilerini trafik kuralları hakkında bilgilendirildi.

mobil-trafik-egitimi-8.jpg

Etkinlikte Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Ünsal, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yıldıray Erdem, eğitim tırını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

İlkokul öğrencilerine yönelik bir günlük program çerçevesinde öğrencilere tır içinde teorik eğitim, açık alanda ise uygulamalı eğitim verildi.

TIR’daki mobil sınıfta trafik eğitimi gören öğrenciler, trafik işaretlerinin yer aldığı alanda ise polis eşliğinde akülü araç kullandı.

mobil-trafik-egitimi-2-001.jpg

“Mobil Trafik Eğitim Tırı”nın hem eğlendiren hem de öğretici bir etkinlik olduğunu belirten Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş; “İçişleri Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığı ve TRT Genel Müdürlüğünün ortak projesiyle Mobil Trafik Eğitim Tırları Türkiye’yi dolaşıyor. Bugün de girişimlerimizle Sarayönü ilçemize geldi. Bu sayede öğrencilerimize trafik bilincini aşılamaya çalışıyoruz. İlk olarak tırın içinde teorik eğitimler veriliyor ve daha sonra çocuklar dışarıya alınıp parkura geçiliyor. Eğitimler, uygulamalı olarak gösteriliyor” dedi.

mobil-trafik-egitimi-6.jpg

Öğrenciler ise böyle bir etkinliğe katıldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Programa katılan İlçe Emniyet Amiri Mustafa Ünsal ile İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yıldıray Erdem de, öğrencilerle sohbet etti, kitap, kırmızı düdük ve trafik kartlarını dağıttı.