Karaçay-Malkar gençleri hayatını birleştirdi

Karaçay-Malkar gençleri hayatını birleştirdi
Sarayönü Başhüyük Mahallesinden Mehmet Abayhan hafta sonu düzenlenen düğün merasimi ile oğlu Buğrahan’ı evlendirdi.Ayşe-Hasan Hüseyin Turgut çiftinin kızları Müzeyyen ile Mediha (Merhume)-Mehmet Abayhan çiftinin oğlu Buğrahan...

Sarayönü Başhüyük Mahallesinden Mehmet Abayhan hafta sonu düzenlenen düğün merasimi ile oğlu Buğrahan’ı evlendirdi.

Ayşe-Hasan Hüseyin Turgut çiftinin kızları Müzeyyen ile Mediha (Merhume)-Mehmet Abayhan çiftinin oğlu Buğrahan hafta sonu düzenlenen düğün merasimi ile dünyaevine girdi.

Erkek tarafının Karaçay kökenli olması sebebi ile Cumartesi akşamı Başhüyük mahallesinde toy (eğlence) düzenlendi. Damadın akrabaları ve arkadaşları Kafkas adetlerine göre düzenlenen etnik eğlencede tüm hünerlerini sergiledi. Boluşevi (sağdıç evi)’nde misafirler ağırlanırken, gençlerin coşkulu düğünü gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Pazar günü erkek evinde verilen yemekle devam eden merasim, erkek evinden oluşturulan konvoyun kız evine gelerek gelini dualar eşliğinde alması ile birlikte sona erdi. Genç çift düğün merasimlerinde bir ömür boyu hastalıkta ve sağlıkta evet diyerek hayatlarını birleştirdi.

Sarayönü Manşet Gazetesi olarak Turgut ve Abayhan ailelerini tebrik eder, Müzeyyen ve Buğrahan çiftimize ise bir ömür boyu mutluluklar dileriz.

HABER MERKEZİ

Etiketler :