Niğde Belediyespor, hakemlerle…

Niğde Belediyespor, hakemlerle…
Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2023-2024 sezonuna hakem hataları çok konuşuldu. Konya takımlarının da yer aldığı 7.Grup’ta Niğde Belediyespor’un özellikle Konya takımlarına karşı oynadığı maçlara hakem hatalarının damga vurması kamuoyunda oldukça büyük tepkiye neden oldu.

Pazar günü Sarayönü deplasmanından galibiyetle ayrılarak matematiksel olarak şampiyonluğu garantileyen Niğde Belediyespor bu sezon üçüncü kez Emrehan Efe Akdoğan’ın yönettiği bir müsabakada boy gösterdi. Bu 3 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılan şampiyona hakem verdiği kararlarla adeta destek çıktı.

Pazar günü Sarayönü Belediyespor karşılaşmayı 9 kişi ile tamamlarken, sert futbolu ve mücadeleci karakteri ile tanınan tecrübeli futbolcu kaptan Alper dakikalar 24’ü gösterdiğinde direk kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Gerekçe olarak ise Alper’in hakeme küfür etmesi gösterildi.

Müsabakada dakikalar 44’ü gösterdiğinde ise konuk ekipten Vedat, çıkan tartışmada Arda’ya tokat attı. Hakem bu kez iki oyuncuyu da direk kırmızı kartla oyundan ihraç ederken, Arda’nın neden oyundan atıldığını kimse anlamadı.

Ömeranlıspor deplasmanında da ev sahibi ekibin bariz golü sayılmazken, benzer tablo Anamur Belediyespor ve Akşehirspor’a karşı yapılan maçlarda da vuku buldu. Nitekim Niğde Belediyespor hakemlerinde katkısı ile üç Konya takımının önünde ligi şampiyonlukla bitirmeyi garantileyerek 3.ligin kapılarını aralamış oldu