O dondurma toplatılıyor! Alırken bir kere daha düşünün

O dondurma toplatılıyor! Alırken bir kere daha düşünün
İsviçre’nin Türkiye’de üretilen bir maden suyunu, içeriğindeki bor oranı nedeniyle riskli ilan etmesinin ardından İngiltere de bir dondurma markasını dondurma çubuklarındaki olası plastik ve metal varlığı nedeniyle acil olarak toplatılması çağrısında bulundu

İngiltere basını, hızlı tüketim şirketi Unilever'in bir grup Magnum dondurmasının İngiltere ve İrlanda’da toplatılması çağrısında bulunduğunu yazdı. Haberde, birçok markette satılan 100 gramlık ve 3'lü paket şeklinde satılan bademli dondurmaların toplatılma kararı alındığına yer verildi.

Söz konusu haberlerde Magnum Bademli dondurma çubuklarının "olası plastik ve metal varlığı şüphesi" nedeniyle acil olarak geri çağırıldığı vurgulanırken, Gıda Standartları Ajansı'nın "tüm perakende mağazalarda duyurular asılacağını" söylediği bilgisine yer verildi. İngiltere'de Gıda Standartları Ajansı yaptığı açıklamada, bu dondurmaların yenmemesi çağrısında bulunurken, vatandaşlara "Ürünü satın aldıysanız yemeyin" uyarısı yaptı.

İNGİLTERE VE TÜRKİYE’DEN İKİ AYRI AÇIKLAMA
Yapılan açıklamada, toplatma kararına markanın başka bir ürününün dahil edilmediği belirtilirken "Ürünlerimizi satın alan ve kullanan kişilerin güvenliği her zaman bir numaralı önceliğimizdir, bu nedenle bu ürünleri geri çağırıyoruz. Başka hiçbir Magnum ürünü etkilenmez. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz ve işbirliğiniz için teşekkür ederiz" denildi.

Magnum Türkiye de İngiliz basınında yer alan "Magnum dondurmaları metal içerebileceği endişesiyle acilen toplatılıyor" haberlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Magnum Türkiye, "bir grup Magnum dondurmasının toplatılması çağrısı" ve Gıda Standartları Ajansı'nın "yenmemeli" uyarısına cevap verdi.

Türkiye'deki Magnum ürünleri için herhangi bir risk söz konusu olmadığını belirten Magnum Türkiye'nin açıklaması şu şekilde:

"Çeşitli haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında yer alan 'Magnum Badem ürünlerinin metal içerebileceği endişesiyle toplatılmasına' dair haberlere istinaden, konuya netlik getirmek üzere açıklamamızı bilgilerinize sunmak isteriz.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki Türkiye Magnum ürünleri için herhangi bir risk söz konusu değildir. Türkiye’de piyasada bulunan tüm çubuklu Magnum ürünlerimizi Çorlu ve Konya fabrikalarımızda uluslararası gıda standartlarında, son teknoloji ile donatılmış tesislerimizde tüm sağlık ve hijyen tedbirleri sağlanarak el değmeden üretiyoruz.

Halihazırda Türkiye’de üretilen ve satılan ürünlerimizde söz konusu türde bir risk bulunmamakta olup, herkesi güvenle yiyebilecekleri gıdalarla buluşturmaya devam ediyoruz.

İngiltere ve İrlanda'da üretilen Magnum Badem ürününde kısıtlı sayıdaki serisinde yaşanan durum, Türkiye’de üretilen ve satılan hiçbir Magnum ürünü için bir sorun teşkil etmemektedir."

Kaynak:HABER MERKEZİ