Öğrenciler yarıyıl tatilini LEGO ile eğlenerek geçiriyor

Öğrenciler yarıyıl tatilini LEGO ile eğlenerek geçiriyor
Konya Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere yarıyıl tatili için Bilim Merkezi’nde “LEGO Bilim Haftası” etkinlikleri düzenliyor. 4 Şubat Pazar akşamına kadar devam edecek etkinlikte çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi bu yıl öğrenciler için farklı bir etkiliğe imza attı. Bilim Merkezi “LEGO Bilim Haftası” etkinliklerinde çocuklar başta olmak üzere her yaştan lego meraklısı etkinliğe katılıyor

Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen “LEGO Bilim Haftası” büyük ilgi görüyor.

“LEGO Bilim Haftası” kapsamında ziyaretçiler, lego yapım parçalarıyla gerçekleştirilen 15 atölyelerde; lego meraklıları kodlama becerilerini geliştirebiliyor, hazırlanan sahnelerde drama yapıyor, tasarladıkları kara yelkenlileri ile yarışabiliyor, Türkiye’de yer alan mimari yapılar hakkında bilgiler edinebiliyor.

Atölyeler; kreatif düşünme, ince motor becerileri, el göz koordinasyonu, problem çözme, sosyal beceriler ve erken matematik becerileri, şekil, sayı, ölçüm gibi matematiksel kavramlar için temel oluşturmaya yardımcı oluyor.

tndygyzbklk5dohqfawhxsqtazuycpaurxxhqjrk.jpg

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Yarıyıl tatilinde “LEGO Bilim Haftası”nı aileleriyle ziyaret eden çocuklar etkinliklerin çok eğlenceli olduğunu, çok mutlu olduklarını söyledi.

Lego hayranı olduğunu ve 2 yaşından bu yana lego yaptığını ifade eden Mehmet Selim de etkinlikleri çok beğendiğini belirterek, “Burayı yapan abilerime, ablalarıma çok teşekkür ediyorum. İyi ki yapmışlar” dedi.

ETKİNLİK 4 ŞUBAT’A KADAR DEVAM EDECEK

LEGO Bilim Haftası Etkinlikleri, yarıyıl tatilinin son günü olan 4 Şubat Pazar’a kadar hafta için 10.00-16:45, hafta sonu 11:00-17:45 saatleri arasında Konya Bilim Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Kaynak:HABER MERKEZİ