Öğrencilerin çinileri Hayat Boyu Öğrenme Haftası sergisinde görücüye çıktı

Öğrencilerin çinileri Hayat Boyu Öğrenme Haftası sergisinde görücüye çıktı
Mehmet Büyükeğen Kız AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri, Sarayönü Bilgi ve Beceri Atölyesi'nde gerçekleştirilen “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” sergisinde, çini eserlerini sergiledi.DKAB öğretmeni tarafından...

Mehmet Büyükeğen Kız AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri, Sarayönü Bilgi ve Beceri Atölyesi'nde gerçekleştirilen “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” sergisinde, çini eserlerini sergiledi.

DKAB öğretmeni tarafından okul binasında açılan “İslam Sanatları Kursu”nda eğitim alan 9. sınıf proje öğrencileri ise, hem çini sanatını uygulamalı olarak gösterdiler hem de kendi yapmış oldukları çini eserleri sergilediler.

Öğrencilerin çini eserleri

“ŞANLI TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ SANAT DALLARINDAN BİRİ”

Çini sanatının şanlı tarihimizin en önemli sanat dallarından biri olduğunu belirten okul müdürü Fatih Koyuncu, “Malazgirt’ten Selçuklu’ya, Selçukludan Osmanlı’ya, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e ve günümüze kadar bu topraklarda her zaman barışın güzelliğin estetiğin, adaletin temsilcisi oldu. Ülke olarak böylesi bir medeniyet inşa etmek öyle çok kolay bir şey değil elbette. Bununla beraber bu medeniyete sahip çıkmak da hepimizin görevi. Bu anlamda Halk Eğitim Merkezimiz yetişkin bireylere, okulumuz ise genç öğrencilerimize çini, kalemişi vb.. sanatları öğreterek bu amaca en güzel şekilde hizmet ediyor. Öğrencilerimizin hazırlamış olduğu sergi büyük ilgi gördü. Sergide emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Haber: Serhat ÇETİNKAYA

Etiketler :