Öğretmenlere yeni müfredat anlatıldı

Öğretmenlere yeni müfredat anlatıldı
Sarayönü'nde eğitim veren okullarda görev yapan öğretmenlere, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde uygulanacak yeni müfredat anlatıldı.Sarayönü Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda ve Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi'nde...

Sarayönü'nde eğitim veren okullarda görev yapan öğretmenlere, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde uygulanacak yeni müfredat anlatıldı.

Sarayönü Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda ve Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen seminerlere ilçe görev yapan tüm öğretmenler katıldı. Formatör öğretmen Mehmet Ali Sezgin'in konuşmacı olarak katıldığı seminerde öğretmenlere, güncellenen eğitim programları hakkında bilgi verildi.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Barış Demir, yaptığı açıklamada, okulların açılmasına kısa bir süre kala yapılan eğitim seminerinin oldukça yararlı olduğunu söyledi.

Çağın gerekliliklerini karşılayabilecek niteliklere sahip fertlerin yetiştirilmesini sağlayacak müfredatların yenilenme ve güncellenmeye ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Demir şunları söyledi:

"Bu ihtiyaç ve Milli Eğitim Bakanlığımızın değişen felsefesi doğrultusunda müfredatları geliştirme, yenileme ve güncelleme çalışmaları 2005'te günümüzde de devam etmektedir. Okullarda uygulanan müfredatlar, sosyal davranış modelleri sağlayarak öğrencilerin değer sistemlerinin gelişiminde önemli rol oynar. Okuldaki etkinlikler, aleni yahut örtük olarak öğrencilerin değerlere ilişkin bilgi ve kavrayışlarını, toplumun bir üyesi olarak belirli değerleri davranışa dönüştürmeleri için gereken becerileri geliştirmelerine yardımcı olur. Son 2 yıl içerisinde yeni müfredatla ilgili çok ciddi çalışmalar yapıldı. Önceki yıllarda ancak 5-6 değişiklik yapıla bilmişken şuanda 51 dersin bütün müfredatı değiştirildi. Ve daha da değişiklikler yapılıyor. Bunun temeli şu, milli eğitim bakanlığının diğer değişiklikleri gibi değil, sınav sisteminin değişmesi veya herhangi bir mevzuatın değişmesi şeklinde değil de günün şartlarına göre hazırlanmış olmasıdır. Bütün gelişmiş ülkelerde sistem bu şekilde. Birkaç yılda bir müfredatın gözden geçirilmesi, yeni gelişen şartlar göre değerlendirilmesi gerekiyor. Bu gelişmişliğin bir göstergesi aslında. Bakanlığımızda burada 100 binlerin görüşünü alarak, bütün sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, eğitim ile ilgili çalışma yapan bütün görüşlerini alarak günümüze uygun bir müfredat çalışması yaptı."

Etiketler :