Pancar alımları tamamlandı

Pancar alımları tamamlandı
Ilgın Şeker Fabrikası, 2023 pancar alım kampanyası Sarayönülü üreticilerin yoğun pancar teslimatlarının tamamlanmasıyla pancar alım sezonunda sona gelindi.

Sarayönü’nde uzun yıllar çözüme kavuşturulmayı bekleyen pancar alım sahası sorunu, alım sahasının Konuklar yolunda tahsis edilen yeni yerine taşınması ile birlikte çözüme kavuşmuştu. Kasım ayı başında yeni pancar alım sahası ve kantarının bölge çiftçisi için hizmet girmesiyle başlayan 2023 pancar alım kampanyası geçtiğimiz günlerde sona erdi.

Kampanyanın tamamlanmasıyla birlikte Sarayönü'nde üretilen yaklaşık 65 bin ton pancarın büyük bir bölümünün alımı gerçekleştirilerek Ilgın Şeker Fabrikası'na nakledilmeye başlandı.

pancar-alim-904-4.jpg

Kampanya süresince Sarayönü mahallelerinin yanı sıra Kadınhanı'na bağlı Alabağ ve Bakırpınar köyleri pancar üreticileri de ürünlerini Sarayönü'ndeki Ilgın Şeker Fabrikası Kantar Şefliği'ne sorunsuzca teslim etti.

Kantar yetkilileri yeni pancar alım sahasının biraz geç kalmasına rağmen sezona yetiştirildiğini ve bölge üreticilerinin ilgisinin yoğun olduğunu belirterek, “Bu yıl gerçekleştirdiğimiz pancar alım kampanyası, bölge çiftçilerinin büyük katkıları ve yoğun ilgisiyle sorunsuz bir dönem geçirdi. Sarayönü ve çevresinde üretilen yaklaşık 65 bin ton pancarın 52 bin tonluk kısmını başarıyla kabul etmiş bulunuyoruz.

Sarayönü’nde teslim alınacak kısmı tamamlanırken, Ilgın’da alımlar devam ediyor." İfadelerine yer verdi