Pankobirlik’te mali genel kurul mesaisi

Pankobirlik’te mali genel kurul mesaisi
Pancar Ekicileri Kooperatifinin yönetim kurulu üyeleri ile Türk Şeker’in temsilcilerinin katılımıyla, Pankobirlik 51. Olağan Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Pankobirlik Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu yaptığı konuşmada faaliyetlerden bahsederken açık ve net olmaktan yana olduğunu aktardı.

Erkoyuncu, şunları kaydetti:

“Bizlerin lideri Türk Şeker’dir. Öbür taraftan da pancarların yâda Pankobirliğin uhdesinde olan 6 tane şeker fabrikası var. Pancar fiyatı şu an 1855 lira. Polarları ve diğer maliyetlerini de saymıyorum. Türk Şeker fiyatı 27 lira olarak açıkladı ve tarihte görülmeyen oranda bir indirime gitti. Şu anda şeker 21 buçuk lira. Gıda artış fiyatı Türkiye’deki enflasyon ortalamasının altındadır. Tarım ürünlerinde ortalama artışımız yüzde 25 bile olmadı.”

“ACİL MÜDAHALE EKİBİ KURDUK”

Suyun yüzde 90-95’ini yer altından temin ettiklerine dikkati çeken Erkoyuncu, şöyle devam etti:

“O sular şimdi iyice yerin dibine gitti. Sadece Konya’ya ve Orta Anadolu’ya has bir durum değil. Yer altı sularında büyük ölçüde kayıplar var. Biz Kasım ayını buzdolabı gibi kullanırdık. Şimdi baktığımızda hava daha yeni yeni soğumaya başladı. Pancarlarda hafifte olsa bozulmalar başladı. Bozulmayı çok hızlı tespit etmek ve önlem almak için acil müdahale ekibi kurduk. Hep beraber tedbir almamız gerekiyor. Üniversite iş birliği, dışardan bilgi transferi, çiftçiyi bilgilendirme, seminerler, panellerle bilinçlenmemiz gerekiyor. Bu konuda hassas olmamız lazım. Konya ovası çok az yağış aldı. Sulama konusunda bilinçlendirilmeli ve ürettiğimiz ürünlerde suya dayanıklı çeşitler ya da en az suya ihtiyaç olan ürünler için tohum geliştirmemiz gerekiyor.”

Kaynak:HABER MERKEZİ