Paranız boşuna gitmesin. Lezzetli kavun karpuz seçmenin formülü bulundu

Paranız boşuna gitmesin. Lezzetli kavun karpuz seçmenin formülü bulundu
Kavun karpuz satın alırken bilmeniz gerekenler

"Paranızı boşuna harcamayın! Artık lezzetli kavun ve karpuz seçmenin formülünü bulduk.

Mevsiminde doğal ve taze meyveler seçmek her zaman en lezzetli sonucu verir. Kavun ve karpuz alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. İşte size lezzetli kavun ve karpuz seçmenin formülü:

KAVUN VE KARPUZ SEÇMENİN ORTAK NOKTALARI

Sıcak havalarda meyve denildiğinde birçok insanın aklına hem kavun hem de karpuz gelebiliyor. Çünkü bu meyveler serinlik hissi sağlamasının yanı sıra lezzetli olarak da gündeme gelebiliyor. Ancak her seçilen meyve aynı lezzette olmuyor. Öte yandan kavun ve karpuz seçmenin adeta sırrı belli oldu.

Kavun ve karpuz seçmenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ayrıca birçok insanın tercih ettiği yöntemlerden 2'si şu şekilde, sapına bakmak ve ağırlığına bakmak.

maxresdefault.jpg

Sapına Bakmak: Söz konusu meyveler satın alınırken sapına bakılması öneriliyor. Nitekim iki meyvenin de olgun olanı isteniyorsa, saplarının yeşil olup olmadığına bakılmalı. Bu noktada meyvenin yeşil saplı olması, erken toplandığı anlamına gelebilir.

Ağırlığına Bakmak: Kavun ve karpuz seçilirken ağırlıklarının kontrol edilmesi öneriliyor. Bu noktada meyvelerin ağırlıkları hacimlerinden fazla ise, lezzetli oldukları anlamına gelebilir.

Bu formülü takip ederek, artık her zaman lezzetli ve taze kavun ve karpuzları seçebilirsiniz. Sağlıklı ve lezzetli günler dileriz!"

Kaynak: Aksam.com.tr

Kaynak:HABER MERKEZİ