Patates ve soğan ithal edilecekmiş!

Patates ve soğan ithal edilecekmiş!
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, artan patates ve soğan fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı. Zeybekci patates ve soğanın ithal edileceğini duyurdu.Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci NTV’de katıldığı programda gündeme dair önemli açıklamalar...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, artan patates ve soğan fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı. Zeybekci patates ve soğanın ithal edileceğini duyurdu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci NTV’de katıldığı programda gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

Zeybekci “25 Haziran itibariyle Türkiye büyümeye dengeli ve sürdürülebilir şekilde büyümeye devam edecek. Türkiye ihracatta rekor kırmaya devam edecek. Türkiye’nin sıkıntılı olduğu alan enflasyon ile mücadele. Burada çok net adımlarımız olacak. Faiz oranları üzerinde çok net sonuçlar olacaktır” dedi.

PATATES SOĞAN İTHAL EDİLECEK

Zeybekçi, patates soğan fiyatlarındaki artışla ilgili, “Soğan-patates fiyatlarıyla ilgili aşırı oynaklık görüyoruz. Konuyla ilgili müdahalemiz başladı. Tarım Bakanlığı olarak bakıyoruz. Bu ürünlerin ithalatına müsaade edeceğiz. Soğan ve patatesin Türkiye’ye gireceği miktar ve ülke belli. Soğan, patates fiyatında spekülasyona izin vermeyiz. Müdahalemiz bugün itibariyle başladı” ifadelerini kullandı.