Ramazan fırsatçıları işbaşında! Bir haftada ikinci zam

Ramazan fırsatçıları işbaşında! Bir haftada ikinci zam
Ramazan ayına sayılı günler kala kırmızı et ve tavuk fiyatlarına bir haftada ikinci kez zam geldi. Alım gücü düşen vatandaşlar, kara kara Ramazan ayını nasıl geçireceğini düşünüyor

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı, vatandaşların ekonomisini zorluyor. Sadece zorunlu ihtiyaçlarını alabilen dar gelirliler, sağlıklı beslenebilmek için gerekli olan et, süt ve yumurta başta olmak üzere birçok gıda maddesine ulaşamıyor.

Vatandaşlar gıda enflasyonu karşısında ayakta kalmaya çalışırken, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde et ve tavuk fiyatların bir haftada ikinci zam geldi. Pazartesi günü ete 20 tavuğa 10 lira zam gelmişti. Bu zamdan haberi olmayan tüketici, kasaba girdiğinde bir kez daha zamla karşılaştı. Aradan 3 gün geçti ve bu kez ete 10 tavuğa 3 lira daha zam yapıldı.

HEM VATANDAŞLAR HEM KASAPLAR DA DERTLİ
Etiketlerin değişiğini gören vatandaşlar kadar kasaplar da durumdan rahatsız. 25 yıldır bu işi yapan bir kasap, “Ben böyle bir şey görmedim” diyor.

Bazı marketler kuşbaşı ve kıyma fiyatları sabitlenmişti, ancak tedarikçiler buna aldırış etmeden bir kez daha zam yaptı.

Tavuk kanadın kilosu geçtiğimiz hafta 115 liraydı. Bir haftada iki kez fiyat artınca 140 lira oldu. Kasapların faturalarına bakıldığında ise son 2 aydır hemen hemen her gün zam geldiği görülüyor. Kıyma ve kuşbaşı et fiyatları 600 lira bandına dayandı. 1 kilo pirzola ise artık hayal oldu. Pirzolanın kilosu 1100 lira.

Bazı kasaplar, kesilen cezaların faturalarının halktan çıkarıldığına dikkat çekiyor. Bir başka kasap ise, "Dikkat ederseniz ürünlerimizde etiket yok. Çünkü yetişemiyoruz. Her gün etiket değişiyor." dedi.

Öte yandan 344 liraya sabitlenen dana kuşbaşı ve kıyma anlaşmalı zincir marketlerde satılıyor. Reyonlarda yeteri kadar ürün olduğu belirtildi ancak bütün tüketicilerin faydalanabilmesi için kişi başı 3 kilo sınırı konuldu.

Kaynak:HABER MERKEZİ