Sabah uyanır uyanmaz bir tutam yutanda dert kalmıyor

Sabah uyanır uyanmaz bir tutam yutanda dert kalmıyor
Kur’an’da adı geçen yiyecekler arasında yer alan ve Hz. Muhammed’in “Ölümden başka her derde deva” dediği çörek otu, bir şifasıyla daha yeniden gündeme geldi. Sabah uyanır uyanmaz bir tutam yutan o dertten kurtuluyor. İşte o küçük, kara tanelerin mucize şifası…

Türk mutfağında önemli bir yeri olan birçok yemek ve hamur işlerinde de kullanılan çörek otunun sağlık açısından da sayısız faydası bulunuyor.
Hint ve Arap medeniyetinde gıda ve ilaç olarak tüketilen, çeşitli bozuklukların, hastalıkların ve durumların tedavisi ve genel refah için İbn Sînâ tarafından da kullanılan çörek otu, Türkiye’de oldukça geniş bir alanda yetişiyor.

Çörek otu, etkili miktarda bitkisel protein, lif ve mineraller ile vitaminler içermektedir. İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücuttaki serbest radikallerle savaşarak bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan çörek otu adeta başlı başına bir mucizedir.

Faydaları saymakla bitmeyen çörek otu, öksürüğe iyi geliyor. Çörek otunu çiğnemeden sabahları aç karnına yarım çay kaşığı kadar az su ile yutmak, bağırsakları temizliyor. Çörek otu aynı zamanda hazmı kolaylaştırır ve baş ağrısını hafifletir. Çörek otunun bir diğer faydası da balgamı vücuttan atmasıdır.

YOĞURTLA İLE KARIŞTIRARAK YAĞ YAKIMINI HIZLANDIRIN
Bir kase yoğurdun içerisine bir tatlı kaşığı kadar dövülmüş çörek otu ekleyip karıştırın. Aç karnına tüketeceğiniz bu karışım sayesinde, iştahın kesilmesini sağlayabilirsiniz. Böylece aşırı yemenin önüne geçebilir ve yağ yakımını sağlayabilirsiniz.

ÇÖREK OTUNUN FAYDALARI
1. Antioksidan özellikleri sayesinde vücudu serbest radikallerden korur.
2. İçerdiği yağ asitleri ile kalp sağlığını destekler.
3. İçerdiği mineraller ile kemik sağlığını olumlu yönde etkiler.
4. Sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır.
5. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
6. Cilt sağlığını destekler ve cilt problemlerine karşı etkilidir.
7. Anti-inflamatuar özellikleri sayesinde iltihaplanmayı azaltabilir.
8. Kolesterol seviyelerini dengeleyebilir.
9. Kan şekerini düzenleyici etkisi bulunmaktadır.
10. Genel olarak vücuttaki birçok sistemi destekleyici özelliklere sahiptir.

Kaynak:HABER MERKEZİ