Sabırlı kariyer günlerine katıldı

Sabırlı kariyer günlerine katıldı
Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, öğrencilerinin kendilerine daha uygun olan mesleği seçebilmelerinde yardımcı olmak için Kariyer Günleri Projesi'ni yürütüyor.Öğrencilerin farklı mesleklerle ilgili bilgi edinmesi ve kendilerini...

Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, öğrencilerinin kendilerine daha uygun olan mesleği seçebilmelerinde yardımcı olmak için Kariyer Günleri Projesi'ni yürütüyor.

Öğrencilerin farklı mesleklerle ilgili bilgi edinmesi ve kendilerini daha mutlu hissedebileceği mesleklere yönelmesi için başlatılan Kariyer Günleri projesinde farklı mesleklerden birçok isim, mesleğini ve tecrübelerini öğrencilere aktarıyor.

Her hafta farklı meslek gruplarından isimleri konuşmacı olarak ağırlayan Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, projenin ikinci haftasında İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ahmet Sabırlı'yı misafir etti. Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa katılan Sabırlı, öğrenim hayatından mesleğinin ayrıntılarına kadar birçok birikimini ve tecrübesini öğrencilere aktardı.

İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ahmet Sabırlı, jandarma teşkilatı ve diğer askeri meslekler ile ilgili bilgiler verdi. Jandarma'nın görevlerinden bahseden Sabırlı, jandarma okullarına nasıl girilebileceğini anlattı. Astsubay ve subay alımlarından, fiziki ve sözlü mülakatlardan bahseden Sabırlı, Jandarma'nın çok geniş bir çalışma alanı olduğu söyledi. Sabırlı konuşmasında, "Hareketli bir çalışma yaşamı isteyenlere bu meslek tam olarak uygun. Monotonluktan uzak bir meslek. Jandarma profesyonellik isteyen bir iştir. Askerlerin bizim teşkilatımızda görevleri bellidir. 2016 yılından itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayrılarak polisler gibi İçişleri Bakanlığı'na bağlandık. Ekonomik olarak zorluk çekmeyeceğiniz bir meslek. Yardım ettiğini bir insanın gözlerindeki minnettarlığı görmek bizim için en büyük hazdır. Aynı zamanda manevi hazzı da yüksek bir meslektir. Vatan uğruna görev yapmak apayrı bir manevi haz veriyor. Bu mesleği sadece maddi beklentisi olanlar çok uzun süreli yapamaz." dedi.