Sağanak yağış etkili oldu

Sağanak yağış etkili oldu
Ülke genelinde birçok yerde olduğu gibi Sarayönü bölgesinde de iki haftadır aralıklarla devam eden sağanak yağışlar geçtiğimiz hafta bazı bölgelerde olumsuzluklara neden oldu.Perşembe günü ikindi saatlerinde başlayan kuvvetli...

Ülke genelinde birçok yerde olduğu gibi Sarayönü bölgesinde de iki haftadır aralıklarla devam eden sağanak yağışlar geçtiğimiz hafta bazı bölgelerde olumsuzluklara neden oldu.

Perşembe günü ikindi saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle Ladik, Ertuğrul ve Kurşunlu da su taşkınları meydana geldi. Ladik’te su kanalları taşarken belediye itfaiye ekiplere motopomplarla su tahliyesi yaptı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak’ın da bizzat takip ettiği çalışmalarda ekipler su tahliyesinde oldukça zor anlar yaşadı.

Başkan Solak, hava şartlarından olumsuz etkilenen bölge halkına ve çiftçisine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ertuğrul ve Kurşunlu’da ise kuvvetli yağıştan kaynaklanan su taşkınlar mahallelerin caddelerinden kanallara ve gölete aktı.

Bölgede kimi yerlerde meydana gelen dolu yağışı da sebze fidanlarına zarar verirken ikili alanlarda da büyük su birikintilerine neden oldu.

Meteoroloji tarafından önceden uyarısı yapılan Pazar günkü kuvvetli yağışlar nedeniyle Sarayönü merkez dahil bölgede birçok yerde cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşturdu.

Yağışa cadde ve sokaklarda hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, kapalı alanlarda sağanağın durmasını bekledi.

Kimi vatandaşlar ve mahalle muhtarları kuvvetli yağış ve akan suların video görüntülerini çekerek sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Yapılan hava tahminlerine göre kuvvetli yağışların hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının da artması beklenen tahminlere göre kimi bölgelerde dolu yağışı da görülebilecek.

Sarayönü Sağanak yağış etkili oldu

Sarayönü Sağanak yağış etkili oldu

Haber: Mücahit Enes TURBİL

Etiketler :