Sarayönü girişine “Arkeopark” tabelası takıldı

Sarayönü girişine “Arkeopark” tabelası takıldı
Sarayönü Belediyesi ve Konya İl Kültür Müdürlüğü işbirliğiyle son yıllarda ilçede gerçekleştirilen kazı çalışmaları neticesinde ortaya çıkarılan Sarayini Yeraltı Sığınağı ve Evcekaya Arkeopark’ın “Turistik alan ören yeri” kabul edilmesiyle ilçe girişindeki tabelalar da değiştirildi.

Konya-İstanbul Karayolu üzerindeki Ladikaltı mevkiinde bulunan ışıklardaki tabelalara “Turistik alan ören yeri”ni simgeleyen kahverengi turistik tabela eklendi.

Konya Arkeoloji Müdürlüğü ve yerel yönetimin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarla Sarayini Yeraltı Sığınağı ve Evcekaya Arkeopark alanını gösteren kahverengi turistik tabela, ilçe girişine yerleştirildi.

Sarayönü, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan bir destinasyon olma yolunda hızla ilerliyor. Belediye ve İl Kültür Müdürlüğü tarafından yapılan ortak çalışmalarla bölge, turistlere daha etkili bir şekilde tanıtılacak. Sarayini Yeraltı Sığınağı ve Evcekaya Arkeopark, turistik tabelalarla belirtilerek ziyaretçilere kolaylık sağlayacak.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Turizm potansiyelimizi en iyi şekilde değerlendirmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu turistik tabelalar, bölgeye gelen misafirlerimizin ilgi çekici noktaları daha kolay bulmalarını sağlayacak ve bölgemizin turizm gelirlerine olumlu katkıda bulunacak" dedi.

İlçenin tarihi dokularının önümüzde ki süreçte ön planda olacağını belirten Başkan Solak, ”Sarayönü, doğal güzellikleri, tarihi mekanları ve zengin kültürel mirasıyla birlikte, artık turistik tabelalarıyla da dikkat çekecek. Bölgenin turizm potansiyelini maksimum seviyeye çıkarmak amacıyla yapılan bu çalışmalar, Sarayönü'nü ziyaret etmek isteyen yerli ve yabancı turistler için rehber niteliği taşıyacak.” ifadelerini kullandı