Sarayönü KOMEK ve ASEM’de kurslar başlıyor

Sarayönü KOMEK ve ASEM’de kurslar başlıyor
Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM)’de Konya merkez ve ilçelerdeki 65 eğitim merkezinde kayıt yaptıran 55 bin kursiyer için yeni dönemin startını 19 Şubat Pazartesi günü verecek.

Sarayönü ASEM Kurs Merkezi sorumlusu Zeliha Ceylan, ASEM kurslarının ilçede büyük bir boşluğu doldurduğunu belirterek, bayanlar için bir halk üniversitesi mahiyetinde çok değerli eğitimler verdiğini ifade etti.

Yeni kursların 19 Şubat’ta başlayacağını kaydeden Ceylan, yaptığı açıklamada, “Hemşerilerimizin çeşitli konularda kendilerini geliştirmeleri, meslek edinmeleri ve kişisel gelişim alanlarında yeni yetkinlikler kazanabilmeleri için kurslarımızı sürdüreceğiz.

İkinci dönemde yine birçok güzel kurs açacağız. Kurslarımız ücretsizdir. Kursiyerlerimiz kurs saatleri çakışmamak şartıyla iki farklı branşa kayıt yaptırabilecek. Ayrıca geçtiğimiz dönem aktif hale getirmiş olduğumuz ana sınıfımız, bahar döneminde de aktif halde kullanılacak” dedi.

Ceylan, bahar döneminde ilk kez açılacak olan KPSS kurslarına ise ilginin yoğun olduğunu belirtti. Önlisans ve lisans mezunu adaylar için gruplar oluşturulduğunu belirten Ceylan, Sarayönü ASEM’de ilk kez verilecek olan KPSS kursuna başvuruların yoğun olduğunu, kursiyerler ve eğitmenlerle yapılacak olan görüşmelerin ardından sınıfların belirleneceğini ve 19 Şubat itibari ile Sarayönü ASEM’de KPSS kursunun aktif hale getirilerek, memur adaylarının sınavlarına en iyi şekilde hazırlanmaları için gereken tüm imkanların sağlanacağını dile getirdi.

Ladik KOMEK’te 17 Kurs

Ladik KOMEK’de Açılması Planlanan Kurslar şunlar;

Süt Sığırcılığı, Besi Yetiştiriciliği, Adli Kalem İşleri, Avcılık Eğitimi, Bilgisayarda Hızlı Klavye Kullanımı, Diksiyon Spikerlik Ve Sunuculuk, Girişimcilik, Hasta Ve Yaşlı Öz Bakımına Destek, Kurban Kesimi (Kasaplık), Okuma Yazma, Keçe Aksesuar Yapımı, Kur'an'ı Kerim Okuma (Elif Ba), Makrome Örgü Yapımı, Turistik Ve Hediyelik Eşya Yapımı, Çocuk Üst Giysileri Dikimi (Mefruşat), Özel Gün Ve Nikâh Şekeri Hazırlama, Şiş Örgü