Sarayönü’nde Akıl ve zekâ oyunları finali yapıldı

Sarayönü’nde Akıl ve zekâ oyunları finali yapıldı
Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile yürütülen 5.Akıl ve Zekâ oyunları çerçevesinde düzenlenen Akıl Zekâ Oyunları Yarışması’nın Sarayönü etabı tamamlandı. Etkinlik birbirinden heyecanlı karşılaşmalara sahne oldu.

6-7 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği turnuvaya Sarayönü Belediyesi ev sahipliği yaptı.

Perşembe günü Sarayönü Belediyesi Yeni Düğün Salonunda gerçekleştirilen final müsabakalarında öğrenciler 5 farklı kategoride yarışırken, final müsabakalarına Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Müdür Vekilleri Şahin Harmankaya ve Halil İbrahim Coşar, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Bozkurt, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılım gösterdi.

sarayonunde-akil-ve-zeka-oyunlari-finali-yapildi-3.jpg

İlkokul öğrencileri mangala, q-bitz, equilibrio, pentago ve küre kategorilerinde ortaokul öğrencileri ise kulami, reverse, mangala, pentago ve küre kategorilerinde ön elemelere katıldı. Ön elemeleri geçen öğrenciler finalde şampiyonluk için mücadele verdi.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen ve oldukça heyecanlı geçen müsabakalar sonucunda yarışmanın her bir kategorisinde dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş tarafından madalya ve kupa hediye edildi.

sarayonunde-akil-ve-zeka-oyunlari-finali-yapildi-4.jpg

Sarayönü İlçe Millî Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, katılımlarından dolayı Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş’a, desteklerinden dolayı Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak’a ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman konuşmasının devamında, öğrencilerin bu oyunlar ile analitik ve stratejik düşünme becerilerinin geliştiğini, yarışmaya yoğun bir katılım olduğunu, emeği geçen herkese teşekkürlerini sunduğunu ve 2 Mayıs’ta yapılacak İl finalinde ilçeyi temsil edecek tüm öğrencilere başarılar dilediğini ifade etti.

sarayonunde-akil-ve-zeka-oyunlari-finali-yapildi-1.jpg

Turnuvada ayrıca Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından 2 gün boyunca davetlilere yemek ikramı yapıldı ve turnuvaya katılan tüm öğrencilere mangala oyun seti hediye edildi.