Sarayönü'nde hastane personeline CPR eğitimi verildi

Sarayönü'nde hastane personeline CPR eğitimi verildi
Sarayönü Devlet Hastanesi’nde geçtiğimiz hafta Anestezi ve Reanimasyon Uzm. Dr. Zafer Yazkili tarafından Kalp-Akciğer Canlandırması (CPR) eğitimi gerçekleştirildi.

Sarayönü Devlet Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen ve Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Doktoru Zafer Yazkili tarafından verilen eğitime hastanede görev yapan anestezi teknisyenleri, radyoloji teknisyenleri, fizyoterapistler velaboratuar teknisyenleri katıldı. Katılımcılara, ilkyardım ve Kalp-Akciğer Canlandırması eğitimi verildi.

Dr.Yazkili ilk yardım müdahalelerinde CPR eğitiminin oldukça önemli olduğuna dikkat çekerek,”CPR, ani kalp durması veya nefes alamama gibi acil durumlarda uygulanan hayat kurtarıcı bir ilk yardım yöntemidir. CPR, kardiyopulmoner resüsitasyonun kısaltması olup, kalp ve akciğerlerin işlevlerini yerine getirmesi için dışarıdan yapılan destekleyici müdahalelerdir. Uygulamanın en önemli özelliği, herhangi bir ilaç veya cihaz kullanılmadan gerçekleştirilmesidir” dedi.

hastane-cpr-egitimi-1.jpg

Dr. Yazkili, eğitim sırasında CPR'nin nasıl ve ne zaman uygulanması gerektiği konusunda detaylı bilgiler verdi. CPR'nin en geç dört dakika içinde uygulanması durumunda, hastaların %7'sinin sorunsuz şekilde hayata döndüğünü belirtti. Bu sürede uygulanan CPR'nin beyin hasarı oluşmadan hastayı kurtarma şansını artırdığını vurguladı.

CPR eğitimi, hastanede çalışan personelin yanı sıra evde hasta bakımıyla ilgilenen aileler için de büyük önem taşıyor. Acil durumlarda doğru müdahaleyi yapabilmek için CPR eğitimine sahip olmak, hayat kurtarıcı olabilir.

Sarayönü Devlet Hastanesi Müdürü Fikri Yıldırım, personeline verilen CPR eğitiminin önemine dikkat çekerek, sağlık çalışanlarının ve toplumun genel sağlık bilincinin artırılması adına benzer eğitimlerin devam edeceğini belirtti.