Sarayönü'nde Hayvancılığı Güçlendirmek İçin Adımlar Atılıyor

Sarayönü'nde Hayvancılığı Güçlendirmek İçin Adımlar Atılıyor
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner hekimleri, 7613 Sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı uyarınca, 2023 Yılı Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği (2023/41) kapsamında anaç koyun ve keçilere yönelik destekleme tespit çalışmalarına başladı. Çalışmalar, 10 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek.

8 Aralık tarihinde tamamlanan Anaç Koyun Keçi Destekleme Başvuruları, veteriner hekimlerin tespitleri sonucunda değerlendirilecek. Bu kapsamda, her bir anaç koyun ve keçi başına 100 TL destekleme ödemesi yapılacak. Ayrıca, tiftik keçilerine ilave olarak 40 TL ek destek sağlanacak.

Özellikle 18.08.2021-18.08.2022 tarihleri arasında doğan ve halen destekleme başvurusu bulunan anaç koyun ve keçilere ise başvuruların tespiti sonucunda başına 200 TL Sürü Yenileme Desteği ödemesi gerçekleştirilecek.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak, bu desteklemelerin Sarayönü'nün ekonomik kalkınmasına ve hayvancılık sektörünün güçlenmesine katkı sağlayacağını belirterek, çiftçilere ve üreticilere yönelik yapılan bu çalışmaların sürdürülebilir bir tarım ve hayvancılık sektörü için büyük önem taşıdığını dile getirdi.