Sarayönü’nde ulaşıma zam geldi

Sarayönü’nde ulaşıma zam geldi
En son Mart ayında liste fiyatları güncellenen taşıma ücretlerine 3 aylık periyotta yüzde 30 oranında zam geldi.Artan ekonomik kriz ve maliyetler nedeni ile isyan bayraklarını çeken minibüsçüler için sevindirici haber geldi.Son...

En son Mart ayında liste fiyatları güncellenen taşıma ücretlerine 3 aylık periyotta yüzde 30 oranında zam geldi.

Artan ekonomik kriz ve maliyetler nedeni ile isyan bayraklarını çeken minibüsçüler için sevindirici haber geldi.

Son yapılan düzenleme ile birlikte en kısa mesafe 15 lira olurken, Sarayönü-Konya arası ise 40 lira ile tarifelendirildi.

Taksi ücreti ise açılış 30 liradan 50 liraya, kilometre ücreti de 15 liraya yükseltildi.

Sarayönü-Konya arası 40 liraSarayönü-Ladik arası 15 lira

Sarayönü’nde minibüslere en son Mart ayında zam yapılmıştı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, “Yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı belirli bir zam talebinde bulunduk ve UKOME tarafından bu zam talebimiz onaylandı. Ekonomik anlamında zor bir süreçten geçiyoruz. 2023 yılının başında yapılan zamlar esnafımızı da etkilemektedir.

Gerek asgari ücret zammı, vergi, sigorta ve harçlar ile bakım onarım masraflarında ciddi artışlar olduğundan esnafımızın mesleki dayanabilecek sürdürülebilirliği kalmadığı ve gelirlerinin düştüğünü için bu zam kararını almak zorunda kaldık. 01 Temmuz Cumartesi Günü yapılan UKOME Genel Kurulu’nda toplu taşıma ve taksi zamları onaylandı. dedi.

Sarayönü Taksi

Artan maliyetler nedeni ile kepenk indirme noktasına gelindi

Şoför esnafların oldukça zor bir dönemden geçtiğini belirten Başkan Karataş; “Özellikle seçim sonrası döviz kurlarında yaşanan artışla birlikte amortisman giderleri neredeyse yüzde 50 artış gösterdi. Asgari ücret, MTV artışı, akaryakıt vs derken şoför esnaflarımız işin içinden çıkamaz duruma geldi. Yapılan bu zamla birlikte şoför esnaflarımız biraz nefes alacak. Tabi zam yaparken vatandaşlarımızı da düşünmek zorundayız. Şoförler Odası ve şoför esnaflar olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız.” şeklinde konuştu

Ahmet İnanır

Esnafın dayanma gücü kalmadı

Sarayönü Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Ahmet İnanır mevcut koşullarda minibüsçü esnafının dayanma gücünün kalmadığını belirterek; “Piyasada çok dengesiz bir durum var. Nasıl bir yola girecek bilemiyoruz. Ama mevcut şartlarda minibüsçü arkadaşlarımız zararına yolcu taşıyor.

Bugün bir arabamızın aylık gideri 40 bin lirayı geçti. Bu masrafların içinde sadece yakıt 15 bin lirayı buluyor. Arabanın yaptığı ciro ise 50 bin lira civarlarında. Yani herhangi bir yerde asgari ücretle çalışsak bile bundan fazla para kazanırız. Bizim kepenk kapatmamız ise en çok vatandaşları mağdur eder. Konya Merkezde en kısa mesafe dolmuş ücretleri 11 liraya ulaşmışken, biraz olsun rahat nefes alabilmek için mecburen fiyatları güncellemek zorunda kaldık. Yolcularımızın ve vatandaşlarımızın güncelleme kararını anlayışla karşılayacaklarını ümit ediyor ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Etiketler :