Sarayönü’nün proje okulunda boş yer kalmadı

Sarayönü’nün proje okulunda boş yer kalmadı
Sarayönü’nde proje okulu olarak ilan edilen Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nde tüm kontenjanlar doldu.2023 LGS sınavının sonuçlarına göre yapılan tercihlerde MEALL’de bulunan 60 kişilik öğrenci kontenjanı tercihlerin...

Sarayönü’nde proje okulu olarak ilan edilen Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nde tüm kontenjanlar doldu.

2023 LGS sınavının sonuçlarına göre yapılan tercihlerde MEALL’de bulunan 60 kişilik öğrenci kontenjanı tercihlerin açıklanması ile birlikte yüzde yüz dolum oranına ulaştı.

MEALL’in proje okulları listesine dahil edilmesi ile birlikte sınavda başarılı olan öğrencilerin okulu tercih etmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Ayşe Nur Öcal LGS sınavında aldığı 427 puanla okula birinci sıradan yerleşirken, Agah Yunus Koçaş ise 424 puanla MEALL’i tercih ederek kaydını yaptırdı.

Okullarının proje okulu olması ve güçlü öğretmen kadrosu ile üniversite sınavında yoğun başarı hedeflediklerini belirten Okul Müdürü Murat Yavuz; “Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi olarak, Sarayönü’nden ülke çapında başarılı öğrenciler yetiştirmek bizim en büyük hedefimiz. Okulumuzun proje okulu olması ile birlikte Liselere Giriş Sınavında başarılı olan öğrenciler artık Konya’da bulunan okullara kayıt yaptırmaktan vazgeçerek okulumuza kayıt yaptırmayı tercih ettiler.

Bu yıl kayıt yaptıran öğrenciler arasında 10’un üzerinde 400 puanı aşan öğrenciler var. Geçtiğimiz yıl en yüksek puanla tercih eden öğrencilere baktığımız zaman 350 puan bandında ilerlemiştik. Zümre toplantılarında ve veli toplantılarında sık sık dile getirdiğimiz Sarayönü’nün potansiyelini ortaya çıkarma arzumuza, hedefimize bir adım daha yaklaşıyoruz. Alanında uzman öğretmen kadromuz, öğrencileri ile birebir iletişim kuran rehberlik hocalarımız ve güçlü idari personellerimizle öğrencilerimizin başarısı için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.” şeklinde konuştu

HABER: Serhat ÇETİNKAYA

Etiketler :