Seçimden sonra yeni vergiler mi geliyor? Ünlü ekonomist açıkladı

Seçimden sonra yeni vergiler mi geliyor? Ünlü ekonomist açıkladı
Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın kredi kartlarına ilişkin açıklamalarını dayanak göstererek, seçimden sonra 'yeni vergiler' ya da 'vergi artışları' ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi

Türkiye seçime doğru giderken, kulislerde iktidarın kötüye giden ekonomiyi seçimden sonra getireceği vergilerle düzeltmeye çalışacağı konuşuluyor. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, hükümetin seçimden sonra yeni vergiler çıkaracağını ileri sürdü.

Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Babuşcu, 'yeni vergiler' veya 'vergi artışları' ihtimalinin yüksek olduğunu, fakat vatandaşın daha fazla gücü kalmadığı için mevcut durumdakileri artırmak yerine yeni vergiler gelmesinin daha olası olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Babuşcu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın Enflasyon Raporu sunumunda kredi kartı ile ilgili yeni çalışmaların olduğunu, konu üzerinde çalıştıklarını açıklamasının ardından bu konuda hangi önlemlerin masada olabileceğini tek tek sıraladı.

Prof. Dr. Şenol Babuşcu, “Kredi kartları son dönemde özellikle enflasyonu düşürme çabaları çerçevesinde sıklıkla gündeme getirilmeye başlanan bir ürün. Kredi kartlarındaki kullanım rakamlarına baktığımızda son bir yıllık dönemde enflasyonun üzerinde hatta yüzde 100'ü geçen seviyede bir artış olduğu görülüyor" dedi.

HEPSİ OLMASA DA BİR KAÇI UYGULANABİLİR
Babuşcu, "Bu çerçevede kredi kartlarında çeşitli önlemlerin devreye sokulması söz konusu olabilir. Bu önemler neler olabilir diye baktığımızda öncelikli olarak, faiz artırımı, limit azaltımı, asgari ödeme tutarının yükseltilmesi, nakit çekim tutarının kısıtlanması, mevcut uygulamadaki taksit sayısının azaltılması/kaldırılması gibi önlemler ilk planda uygulanabilecekler arasında yer alıyor. Hepsi olmasa bile bir ya da birkaçının uygulanacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:HABER MERKEZİ