Sokak hayvanlarının mama kapları artık otomatik dolacak

Sokak hayvanlarının mama kapları artık otomatik dolacak
Meram Belediyesi, sokak hayvanlarının mama kaplarını otomatik olarak dolduracak sistem ile kedi ve köpeklerin mamasız kalmasını ortadan kaldıracak.Sokak hayvanlarının yoğun olduğu bölgelerde denenen sitem ile mama kapları boşaldığında...

Meram Belediyesi, sokak hayvanlarının mama kaplarını otomatik olarak dolduracak sistem ile kedi ve köpeklerin mamasız kalmasını ortadan kaldıracak.

Sokak hayvanlarının yoğun olduğu bölgelerde denenen sitem ile mama kapları boşaldığında zamanlama ayarları ile otomatik olarak yeniden dolduruluyor.

“SOKAK HAYVANLARI DA BİZE EMANET”

Otomatik mama doldurma sisteminin yanı sıra Meram’ın çeşitli bölgelerine on büyük kedi evi daha yerleştirdiklerini belirten Meram Belediye Başkan Mustafa Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Gönül isterki tüm sokak hayvanlarının sahiplerinin yanında bir sıcak evi olsun. Ama bugünkü şartlarda bu mümkün değil. Biz belediye olarak bir taraftan sokakta yaşayan dostlarımıza olabildiğince iyi bakmaya ve sağlıklarıyla ilgilenmeye gayret gösterirken diğer taraftan da vatandaşlarımızın çekincelerini bertaraf etmeye çalışıyoruz. ‘Biz insanımız ve insanımızın refahından ne derece sorumluysak hayvanlarımızdan da aynı derecede sorumluyuz’ düşüncesinde olduk her zaman. Sistemden verim aldıkça sayısını artırma gayretinde olacağız”

Haber: Ömer Faruk KARABULUT

Etiketler :