Son sınıflara devamsızlık müjdesi! MEB açıkladı

Son sınıflara devamsızlık müjdesi! MEB açıkladı
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ortaokul ve liselerin son sınıfında okuyan öğrencilere müjde gibi bir haber geldi. O sınıflarda okuyanlar arık devamsızlık yapabilecek. İşe ayrıntılar…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 8. ve 12. sınıflar için devamsızlık uygulamasında önemli bir değişikliğe gitti.

Ortaokullarda 8. Sınıflar LGS'ye, liselerde ise 12. sınıflar YKS'ye hazırlanıyor. Sınava hazırlanan öğrencilerin çoğunluğu okula gitmek istemiyor. Hatta 12. sınıfta sadece YKS sınavına hazırlanmak isteyen öğrenciler kaydını devlet okullarından Etüt merkezi kalitesindeki ucuz özel liselere aldırıyor.

Okuldaki derslerle YKS hazırlığının mümkün olmadığını belirten birçok veli çocuklarını etüt merkezlerine gönderiyor. Bu nedenle veliler, son sınıflarda devam zorunluluğunun kaldırılmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Devamsızlığa af yok" demiş, ardından e-okulda okul müdürlerine geçmişe yönelik devamsızlık silme uygulaması kaldırılmıştı.

Müfredat yenileme çalışmalarından sonra MEB'in bu işe de el atacağı belirtiliyor.
Yeni uygulamanın amacı, 8. ve 12. sınıflar için sınav stresini azaltmak ve öğrencilerin motivasyonlarını artırmak. Ayrıca, devamsızlık nedeniyle sınava giremeyen öğrencilerin mağduriyetinin önüne geçilmesi de amaçlanıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ