Sönmeyen çöplük insanları bezdirdi

Sönmeyen çöplük insanları bezdirdi
Sarayönü’nde Konar ve Başhüyük mahalleleri yakınlarında belediyeye ait çöplükte çıkan yangın bu mahallelerde yaşayan vatandaşları çileden çıkardı.Bir haftadır devam eden yangın nedeniyle bölgeyi duman kaplarken, vatandaşlar...

Sarayönü’nde Konar ve Başhüyük mahalleleri yakınlarında belediyeye ait çöplükte çıkan yangın bu mahallelerde yaşayan vatandaşları çileden çıkardı.

Bir haftadır devam eden yangın nedeniyle bölgeyi duman kaplarken, vatandaşlar dumanın evlerinin içine kadar geldiğini, nefes almakta güçlük yaşadıklarını ifade etti.

Sarayönü Belediyesi Çevre Müdürlüğü ekipleri Çöplükteki yangına Cuma günü müdahale etti. İş makineleriyle çöplük alanındaki döküntüleri toplayan ve üzerine toprak atarak söndürmeye çalışan ekiplere, itfaiyede destek verdi. İtfaiye ekipleri su sıkarak bir haftadır devam eden çöplükte çıkan yangını söndürmeye çalıştı. Yangını henüz söndürmeyi başaramayan ekipler gaz sıkışması nedeniyle patlama riskine rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sönmeyen çöplük

Çöplükte çıkan yangının en çok etkilediği Başhüyük ve Konar Mahallesi sakinleri, yıllardır aynı sıkıntıyı yaşadıklarını ve çöplük alanının buradan taşınması için defalarca müracaat etmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını belirttiler.

Vatandaşlar, "Yıllardır aynı sıkıntıları yaşıyoruz, çöplükteki yangın bir haftadır devam ediyor. Duman ve pis koku nedeniyle dışarı çıkamıyoruz, evlerin camını açamıyoruz. Astım hastalarımız var ve zor günler yaşıyorlar. Başkanımız ilçemiz için iyi şeyler yapmış olabilir ama bu çöplüğü buradan bir türlü kaldırmadı. Defalarca dilekçelerle Belediye'ye müracaat ettik ancak bir sonuç alamadık." diye tepkilerini dile getirdiler.

Sarayönü Belediyesi yetkilileri ise, yangının en kısa sürede söndürülmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

HABER MERKEZİ

Etiketler :