Tapuda yeni dönem başlıyor

Tapuda yeni dönem başlıyor
Pilot uygulaması tamamlandı. Vatandaşlar artık kiralayacakları ya da satın alacakları konutları 3 boyutlu olarak internet üzerinden inceleyebilecek.Projeye e-devlet tapu ve kadastro bilgi sisteminden erişilecek. Vatandaşlar önce...

Pilot uygulaması tamamlandı. Vatandaşlar artık kiralayacakları ya da satın alacakları konutları 3 boyutlu olarak internet üzerinden inceleyebilecek.

Projeye e-devlet tapu ve kadastro bilgi sisteminden erişilecek. Vatandaşlar önce katını tıklayacak, ardından daire numarasını girecek. 3 boyutlu görünümün yanı sıra sistemde odalar, salon ve mutfak büyüklüğü bilgileri de yer alacak. Ayrıca uygulama içinde daire planları da bulunacak. Amaç; yanılma şansının azaltılması ve doğru sorgulamanın yapılması... emlak piyasasında yaşanan dolandırıcılık olaylarının önlenmesi.Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde 40 bin kilometrelik meskun alanlarda 3 yıl içinde çalışmayı tamamlamayı hedefliyor. Diğer yandan Gölbaşı'nda 13 bin konutluk alanda pilot uygulama tamamlandı. Fizibilite çalışmaları yapıldı. Projenin Türkiye'ye toplam maliyeti de hesaplandı.Üç boyutlu görsellerin oluşturulabilmesi için; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce uçakla havadan, binaların "eğik resim çekme kamerası" ile görüntüsü alınacak. Projenin ikinci aşamasında da 'tapu ve kadastro bilgileri, maliki kimdir, alanı ne kadardır, üzerinde bir tahkikat var mıdır' gibi bilgiler de sisteme eklenecek.