Tekel bayilerinden sigara devine boykot! O sigaraları satmayacaklar

Tekel bayilerinden sigara devine boykot! O sigaraları satmayacaklar
Hafta sonunda lokanta, restoran ve kafelerde yapılan boykot tekel bayilerine sıçradı. Tekel bayileri, en büyük sigara tedarikçilerinden BAT’ın sigaradaki kâr marjını düşürmesine tepki göstermek amacıyla boykot kararı aldı

Tekel bayileri, British American Tobacco’nun sigarada yüzde 4.71 olan kâr marjını, 3.68’e düşürmesinin ardından boykot kararı aldı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu Başkanı Erol Dündar, artık o gruba ait sigaraları satmayacağını açıkladı.

Lokanta, restoran ve kafelerde uygulanan KDV oranının artırılmasının ardından 20 ve 21 Nisan tarihlerinde yüksek fiyatlı hizmet sunan kafe ve restoranlara gidilmemesi çağrısı yapılmış, Türkiye genelinde buna karşı boykot kampanyası yapılmıştı. Bu eylemin devam ettirilmesi talep edilirken bir boykot da tekelden geldi.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu Başkanı Dündar, sigara firmalarının esnafın kar marjını düşürdüğünü belirterek, British American Tobacco’nun (BAT) sigaralarını satmama kararı aldıklarını duyurdu.

En büyük üçüncü sigara tedarikçisi BAT’ın sigarada yüzde 4.71 olan kâr marjını, 3.68’e düşürdüğünü ve bu nedenle boykot kararı aldıklarını ifade Dündar, “Firma geri adım atana dek protestomuza kararlılıkla devam edeceğimizi bilmelerini isteriz. Her geçen gün artan giderlerimiz ve sürekli gelen zamlar ile bayiler olarak iyice çıkmaza girdik” dedi.

BAT grubu sigaralar arasında Kent ve Rothmans gibi popüler sigara markaları bulunuyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ