Tüketicilerden çağrı: Bu iki gün kafe ve restoranlara gitmeyin!

Tüketicilerden çağrı: Bu iki gün kafe ve restoranlara gitmeyin!
Kafe, restoran ve lokantalarda yapılan KDV düzenlemesiyle fiyatların artmasından şikayet eden vatandaşlar, sosyal medyadan herkesi bu iki gün kafe ve restoranlara gitmeyerek boykota çağırdı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, lokanta, restoran ve kafelerde uygulanan yüzde 8 oranındaki KDV’yi yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV oranını yüzde 20’ye çıkarttı. Karar tüketiciler ve işletmeler arasında tepkiyle karşılanırken, sosyal medyada dile getirilen serzenişler, eyleme dönüşüyor.

Yiyecek içecek sektöründeki işletmeler, artan maliyetleri gerekçe göstererek fiyatlarda hatırı sayılır artışlar yaparken, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bu işletmelerde KDV oranını artırması vatandaşları isyan ettirdi. Fiyatlar her geçen gün daha da katlandı ve birçok kişi için dışarıda yemek yemek hayal oldu.

Yaşanan duruma tepki gösteren vatandaşlar, sosyal medyadaki yorumlarıyla gündem oluştururken, peş peşe gelen tepkiler boykot çağrısına dönüştü. Lokanta, restoran ve kafelerdeki fahiş fiyatlara dikkat çekmek isteyen vatandaşlar, fahiş yemeğe boykot çağrısı yaptı.

"KAFE VE RESTORANLARA GİTMİYORUZ"
Dalga dalga yayılan paylaşımların ardından vatandaşlar 20-21 Nisan tarihleri arasında kafe ve restoranları boykot etme kararı aldı.

Sosyal medyadan örgütlenen vatandaşlar “Küçülmüş porsiyonlar, kalitesi düşmüş içerikler ile bize sunulan fahiş fiyatlı yemeğe boykot! Siz de katılın! 20-21 Nisan'da kafe ve restoranlara gitmiyoruz” diyerek herkesi boykota destek vermeye çağırdı.

Kaynak:HABER MERKEZİ