Türkiye’nin ilk mimarlık müzesi açıldı

Türkiye’nin ilk mimarlık müzesi açıldı
Selçuklu Belediyesi tarafından restore edilen Sille Subaşı Hamamı, Türkiye’nin ilk mimarlık müzesi olma özelliğiyle açılarak Konya Mimarlar Odası’na tahsis edildi.

Selçuklu Belediyesi’nin Sille’yi Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmek için uzun yıllardır geniş kapsamlı çalışmalar yürüttüğünü ifaden eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, şöyle konuştu:

“Sille’de önceki dönem belediye başkanlarımızın başlatmış olduğu çalışmalara bizler de 2019 yılından bu yana yenilerini ekleyerek devam ediyoruz. Doğal kaya örtüsünden dolayı “afete maruz bölge” ilan edilen Sillemizi, iki yıl içinde yaptığımız kapsamlı kaya ıslahı çalışması ile bu tehlikeden arındırmış olduk. Bu çalışmamız aynı zamanda Sümela Manastırındaki kaya ıslahı çalışmasından sonra Türkiye’nin en kapsamlı ikinci kaya ıslahı projesi oldu. Sille’nin girişinde bulunan ve ekonomik ömrünü tamamlayan ilkokul binasını, tarihi çay camisinin yanında bulunan alanda ahşap konstrüksiyon ile yeniden inşa ediyoruz. Buradaki çalışmalarımızda tamamlanmak üzere. Yine kısa bir süre önce temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz “Kapalı Otopark, Karma Yapılar ve Meydan Düzenlemesi” projemizde yapım çalışmalarımızı sürdürüyoruz.2024 yılı içerisinde tamamlamayı planladığımız projemiz; 35 adet konut, 24 adet ticari donatı, 9 adet sosyal ve kültürel donatı, 1 adet belediye hizmet binası, 1 adet sağlık tesisi, 200 araç kapasiteli kapalı otopark ve 4.734 metrekare yeşil alandan oluşuyor.”

Açılış törenine Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti İl Teşkilatı yöneticileri Adnan Bahçesi ve Osman Nail Kavruk, Konya Mimarlar Odası Başkanı Ahmet Övet, Konya Mimarlar Odası önceki dönem Başkanı Doç. Dr. Armağan Güleç Korumaz, Selçuklu Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Avcıoğlu, meclis üyeleri ve basın temsilcileri katıldı.

Kaynak:HABER MERKEZİ