Twitter’in rakibi yeni sosyal medya platformu: Threads nedir? Threads nasıl kullanılır?

Twitter’in rakibi yeni sosyal medya platformu: Threads nedir? Threads nasıl kullanılır?
Twitter’in ilginç sınırlayıcı uygulamalarının çokça tartışıldığı günlerde Meta’nın yaptığı yeni sosyal medya platformu Threads kullanıma açıldı. Threads nedir, Threads hesabı nasıl açılır, Threads nasıl kullanılır?Elon...

Twitter’in ilginç sınırlayıcı uygulamalarının çokça tartışıldığı günlerde Meta’nın yaptığı yeni sosyal medya platformu Threads kullanıma açıldı. Threads nedir, Threads hesabı nasıl açılır, Threads nasıl kullanılır?

Elon Musk'un Twitter'i satın alması küresel çapta ses getirmiş, Musk'un stratejileri çokça tartışılmıştı. Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, yeni bir hamle yaparak Twitter'e rakip olacak yeni sosyal medya platformu Threads'ı kullanıma açtı. Bu yeni platform sadece 7 saat içinde 10 milyon kullanıcı sayısını aştı. Bu sayı hızla arttı, artıyor.

THREADS NEDİR?

Threads nedir: sorusu bu günlerde çokça aratılıyor. Mark Zuckerberg'in üst yöneticisi olduğu Facebook, Instagram ve WhatsApp'ı bünyesinde barındıran Meta Platformu çatısı altında kullanıma açılan Threads birçok özelliği ile Twitter'i anımsatıyor. 500 karakter uzunluğunda yazılar, fotoğraflar, bağlantılar ve 5 dakikaya kadar video paylaşımı yapılabilen Threads 100'den fazla ülkede kullanıma sunuldu.

THREADS HESABI NASIL OLUŞTURULUR?

Peki, Threads hesabı nasıl oluşturulur: Threads hesabı Instagram ile uyumlu olarak çalışıyor. Instagram kullanıcıları telefonlarına gelen bildirimi tıklayıp komutları tabip ederek yeni Threads hebalarını oluşturabiliyor. Instagram takipçileri senkronize olarak yeni platforma da katılabilirken, yeni kullanıcı ekleyerek daha çok hesaba erişebiliyorsunuz. İsterseniz Instagram hesabınızdaki profili de aynı şekilde Threads hesabına geçirebilirsiniz. Yapmanız gereken sadece birkaç basit "ileri” komutunu takip edip, tıklamak olacak.

Twitter ve Threads

THREADS NASIL İNDİRİLİR?

Threads nasıl indirilir: Threads İOS ve Android cihazlar için 100'den fazla ülkede aynı anda kullanıma açılan uygulama App Store ve Google Play Store'dan indirebiliyor. Kurulumu oldukça basit olan Threads'ın kısa bir süre içinde Twitter'i koltuğundan etmesi bekleniyor. Öyle ki Elon Musk tarafından Twitter'de ortaya konan stratejiler dünya genelinde şımarıklık olarak nitelendiriliyor. Instagram ile entegre çalışan Threads ile yüz milyonlarca hesaba ulaşmayı hedefleyen Zuckerberg, Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından sonra Twitter'i bırakanları da yeni uygulamaya çekebilmeye çalışacak.

THREADS GÜVENLİ Mİ?

Twitter'den dili yananlar merak ediyor. Threads güvenli mi: Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg Threads'ın ilk kullanıcısı olarak hesabından ilk paylaşımı yapan isim oldu. Zuckerberg, paylaşımında "Hadi bunu yapalım. Threads'e hoş geldiniz." ifadesini kullandı. Yeni sosyal medya platformu: Threads nedir? Threads nasıl kullanılır? Threads'in vizyonunun sohbet için açık ve samimi bir kamusal alan oluşturmak olduğunu ifade eden Zuckerberg, Instagram'ın en iyi yaptığı şeyi almayı ve yeni bir deneyim yaratmayı umduklarını aktardı.

THREADS MEYDAN SAVAŞI!

Threads'in açılma duyurusunun hemen ardından Elon Musk, Zuckerberg'e "kafes dövüşü" teklifi yapmıştı. Ortam her geçen an gerildi, ikilinin bunu yapıp yapmayacağı en çok merak edilen konu olmuştu. Merak hala devam ediyor. Öyle ki Zuckerberg 22 Haziran'da yaptığı paylaşımında, "kafes dövüşü" teklifini kabul ettiğini duyurmuştu. Yeni sosyal medya platformu: Threads nedir? Threads nasıl kullanılır? Önümüzdeki süreçte ne olacağı bilinmemekle beraber, fiziki temaslı dövüş yerine sosyal medya platformları üzerinden verilen meydan savaşı da kullanıcılara bir hayli keyif veriyor.

Haber: Mücahit Enes TURBİL

Etiketler :