Uygulamalı Hac Hazırlık Kursları başladı

Uygulamalı Hac Hazırlık Kursları başladı
Sarayönü İlçe Müftüsü İbrahim Yazar, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü öncülüğünde 2024 yılında hacca gidecek vatandaşlar için düzenlenen "Uygulamalı Hac Hazırlık Kursları"nın başladığını duyurdu.

Yazar, ilçe müftülükleri koordinesinde 22 Nisan - 12 Mayıs 2024 tarihleri arasında planlanan kurslarda vatandaşlara yönelik planlı, programlı ve bütünlük içinde eğitim faaliyetlerinin yürütüldüğünü belirtti.

Müftü Yazar, kurslarda hacca kayıt yaptıran tüm vatandaşların eğitim seminerlerine katılmalarını önemsediklerini vurguladı. Bu eğitimlerin, hacı adaylarına haccın ibadet ve hikmet boyutunun yanı sıra, organizasyonu oluşturan hac takvimi, kafile düzeni, ulaşım, iskân, sağlık ve ayniyat hizmetleri ile İslâm'ın inanç, ibadet ve ahlak öğretisi hakkında detaylı bilgiler verdiğini ifade etti.

Müftü Yazar, hacı adaylarının bilgilendirilmesi ve eğitilmesinin, hac ibadetinin hakkıyla yerine getirilmesi ve sorunsuz bir şekilde tamamlanması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Uygulamalı Hac Hazırlık Kursları"nın hacı adaylarının daha bilinçli ve hazırlıklı bir şekilde hac ibadetini yerine getirmelerine katkı sağlayacağını dile getirdi.