Vekalet yoluyla kurban kesimi toplantısı düzenlendi

Vekalet yoluyla kurban kesimi toplantısı düzenlendi
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın işbirliğiyle düzenlenen "2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" tanıtım toplantısı, Konya İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Programa Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öğe başkanlık etti ve Sarayönü İlçe Müftüsü İbrahim Yazar, Türkiye Diyanet Vakfı Konya şubesi personelleri ve ilçe müftüleri katıldı.

Toplantı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve ardından Türkiye Diyanet Vakfı'nın 2024 yılı vekalet yoluyla Kurban Kesimi tanıtım videosu izlendi. İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, organizasyonun önemine vurgu yaparak şunları belirtti: "Kurban ibadeti çok bereketli bir çalışmadır. Türkiye Diyanet Vakfı, 1993 yılından bu yana vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu yapmaktadır. İslam coğrafyasında, dünya üzerinde din, dil, ırk ayrımı yapılmaksızın milletimizin gönül zenginliğinin ulaştırıldığı bu kurban ibadeti, çok bereketli bir çalışmadır."

muftuluk-kurban-vekalet-toplantisi-2.jpg

İl Müftüsü Öge'nin konuşmasında vurguladığı gibi, "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla yola çıkılan vekaletle kurban organizasyonu, sadece bir ibadet olmanın ötesinde insanların kalplerine dokunduğu, ihtiyaçları giderdiği ve gönülleri fethettiği bir hizmet olarak ön plana çıktı. İl müftü yardımcıları da geçmiş yıllarda gerçekleştirilen kurban organizasyonlarına dair bilgiler vererek, 2024 yılı vekaletle kurban kesmenin önemi ve etlerin dağıtımı hakkında katılımcıları bilgilendirdiler.

Vekalet Yoluyla Kurban Ücretinin Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yurt içinde 11.750 TL, yurt dışında ise 4.750 TL olarak belirlendiği hatırlatılarak, kurbanlarını vekaleten kestirmek isteyen vatandaşların İl ve İlçe Müftülüklerine uğrayarak bağışta bulunabilecekleri belirtildi.