Yağışlar çiftçiye moral oldu

Yağışlar çiftçiye moral oldu
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak, Konya'nın önemli tarım bölgelerinden olan Sarayönü'nde son günlerdeki yağışla birlikte çiftçilerin yüzünün güldüğünü söyledi.

Koçak, yaptığı açıklamada, ülke genelinde olduğu gibi Sarayönü'nde de son yılların en kurak kışını geçirdiklerini belirtirken, son yağan sulusepen yağmurların bir nebzede olsa çiftçinin yüzünü güldürdüğünü belirtti.

Koçak, "Ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yağışların azalması kuraklık riskini de beraberinde getiriyor. Türkiye'nin tahıl ambarı olarak ilk sırada yer alan Konya'da ve ilçemizde kış aylarının yağışsız geçmesi bölge çiftçisini korkuttu. 30-40 yıldır ilk defa böyle kurak geçen bir kış mevsimi yaşadık. Önceki yıllarda kış aylarında metrelerce kar oluyordu. Bu yıl kar ve yağmur yağmadı. Ama son günlerde yağan yağmur çiftçimizi azda olsa ferahlattı" dedi.

Özellikle bundan sonraki dönemde yağacak yağışların tarım alanlarına çok faydasının olduğunu vurgulayan Koçak, "Türkiye'de şuanda ciddi ölçüde kuraklık yaşıyoruz. Göletler kuruma noktasına geldi. Şuan gübre atım dönemindeyiz. Bazı çiftçilerimiz tarlalarına gübre atarken, bazı çiftçimiz yağışlardan dolayı ertelemek zorunda kaldı. İnşallah bu dönem bol yağışlı geçer ve kurak geçen kış mevsiminin sıkıntısını bu şekilde atlatmış oluruz" diye konuştu.

Çiftçilerde bu yıl kış mevsiminin çok kurak geçtiğini belirterek, "Bu yıl kış dönemi kar ve yağmursuz geçti. Son birkaç gündür yağan yağmur bizlerin yüzünü güldürdü. Bundan sonra yağmur yağmazsa halimiz perişan olur. Ekinlerimiz kurur, çok sıkıntı çekeriz. İnşallah son yağan yağışlar biraz daha devam eder" temennisinde bulundu.