Yeşilay, 104.yıl etkinlikleri devam ediyor

Yeşilay, 104.yıl etkinlikleri devam ediyor
104. kuruluş yılını kutlayan Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından Yeşilay, Yeşilay Haftası dolayısıyla etkinliklerine devam ediyor. Önceki hafta Sarayönü’nde gençleri bilgilendirme ve bilinçlendirme adına bir seminer düzenleyen Kızılay Sarayönü Şubesi, bu hafta da kurum amirlerini ziyaret edip katkılarından dolayı teşekkür etti.

Gençler başta olmak üzere tüm vatandaşlara bağımsız, sağlıklı ve insan onuruna yakışır bir gelecek tesis etmek için kararlılıkla çalışmalarını sürdüren Yeşilay, Sarayönü'nde de etkin çalışmalar yürütüyor.

Yeşilay Sarayönü Şube Başkanı Kadir Arslan, 1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak'ı ve Kaymakam Lütfullah Göktaş'ı ziyaret etti.

Ziyaretlerinde Yeşilay'ın 104 yıllık misyonu ve Yeşilay Haftası'nın önemi hakkında bilgi veren Arslan, toplumda madde bağımlılığıyla mücadele, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının teşviki ve gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması konularında yapılan çalışmalara dikkat çekti.

yesilay-haftasi-6.jpg

Arslan, Yeşilay'ın, gençlerin ve toplumun bilinçlenmesi, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının benimsenmesi için önemli bir role sahip olduğunu belirterek, "Yeşilay olarak 104 yıldır bağımsız, sağlıklı ve insan onuruna yaraşır bir gelecek için çalışıyoruz. Toplumun her kesimine ulaşarak bilinçlendirme ve destek çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Yeşilay'ın Sarayönü'nde yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgi veren Arslan, gençlerin ve çocukların madde bağımlılığından korunması için eğitim çalışmaları, ailelere yönelik bilgilendirme ve destek programları düzenlediklerini ifade etti. Ayrıca, Yeşilay'ın sigara, alkol ve diğer zararlı maddelerle mücadeledeki etkin çalışmalarına da değindi.