Zirai ürünleri satan işyerleri denetlendi

Zirai ürünleri satan işyerleri denetlendi
Sarayönü’nde zirai ilaç ve bitki koruma ürünleri satışı yapan iş yerleri denetlendi.

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, üreticilerin güvenilir bir şekilde zirai ilaç ve bitki koruma ürünlerine ulaşabilmesi için yürüttükleri bayi kontrollerinin devam ettiği hatırlatıldı.

ilce-tarim-zirai-ilac-denetim-2.jpg

Denetimlerde başta bayilerin fiziki şartlarının mevzuata uygunluğuna bakıldığı ifade edilen açıklamada şunlara yer verildi:

"İlçemiz Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerimiz tarafından zirai ilaç ve bitki koruma ürünlerinin satışını yapan bayii denetimleri yapılmıştır. Yapılan denetim ve kontrollerde, bayilerimizin fiziki şartlarının mevzuata uygunluğu, satışı yapılan bitki koruma ürünlerinin ruhsat kontrolleri ve son kullanım tarihleri kontrolü yapılmaktadır.

Bayilerde satışı yasak olan maddelerin denetimi, insan ve hayvan gıdalarının bulunup bulunmadığı, işyerindeki güvenlik tedbirlerinin uygunluğu kontrol edilmektedir.

Üreticilerimizin doğru ilaç ve doğru makine kullanımının sağlanması, tüketicilerimizin pestisit kalıntısı olmayan sağlıklı ürünlere ulaşabilmesi için tüm kontroller teknik personelimizce titizlikle yürütülmektedir."