14 sezonda bir ilk; Galibiyet alamadı

14 sezonda bir ilk; Galibiyet alamadı
Bölgesel Amatör Lig 7.grup temsilcimiz Sarayönü Belediyespor, BAL liginin gediklisi konumunu devam ettirirken, ligde 14.sezonunda bir ilke imza attı.

BAL liginin kurulduğu günden bu yana rakiplerinin en çok çekindiği ve Konya takımları arasında en popüler kulüp olma özelliğini elinde bulunduran temsilcimiz Sarayönü Belediyespor, BAL ligi kurulduğundan beri ilk kez bir sezonda Konya takımlarına karşı galibiyet alamadı.

Konya derbilerinde rakiplerine kurduğu üstünlüklerle Konya ve Sarayönü Manşetlerinde sık sık adını duyuran temsilcimizin rakiplerine kurduğu psikolojik üstünlük bu yıl askıya alındı. Temsilcimiz Sarayönü Belediyespor, 2023-2024 sezonunda diğer Konya takımları Akşehirspor ve Ömeranlıspor ile karşılaştığı 4 müsabakada da büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Akşehirspor’a içeride ve dışarıda mağlup olan Sarayönü Belediyespor, Ömeranlıspor’a deplasmanda mağlup olurken tek puanını ise iç sahada Ömeranlıspor ile 0-0 berabere kalarak elde etti.

Sezonlarda genelde şampiyonluk mücadelesi ve iddiası ile yola çıkan temsilcimizi yarışta önde götüren etmenlerden birisi olan Konya takımlarına karşı elde ettiği galibiyetler bu sezon askıya alınırken, toplam 11 puanın kaybedildiği maçlarda temsilcimiz kalesinde 6 gol görürken, yalnızca 2 gol kaydedebildi.