1500 fidan toprak ile buluşturuldu

1500 fidan toprak ile buluşturuldu
“İklime Dirençli Tarım Ağı” kapsamında Koruyucu Tarım Derneğince uygulanan TOPRAKANA projesi faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor.Devam eden “TOPRAK ANA” projesi faaliyetleri kapsamında Salı günü Selamınkuyu mevkinde...

“İklime Dirençli Tarım Ağı” kapsamında Koruyucu Tarım Derneğince uygulanan TOPRAKANA projesi faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor.

Devam eden “TOPRAK ANA” projesi faaliyetleri kapsamında Salı günü Selamınkuyu mevkinde 1500 fidan toprakla buluşturularak, doğayı koruma ve yeşillendirme etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Koruyucu Tarım Derneği Başkanı Mehmet Karlı, Sarayönü İlçe Tarım Müdürü Ferhat Koçak, Sarayönü Ziraat Odası Sekteri Bahri Karlı, Sarayönü Tarımsal Danışmanlık ve Yayın Birimi ile Sarayönüspor U-18 takımı futbolcuları katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Koruyucu Tarım Derneği Başkanı Mehmet Karlı;

“Projemiz Doğa ve İklim Dostu Tarım Uygulamalarını gerçekleştirerek, çiftçi kapasitelerinin artırılması ve  iklime dirençli tarım uygulamaları ve pratiklerinin çoğalmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Doğa ve İklim Dostu Tarım Uygulamaları toprağın, suyun ve enerjinin sürdürülebilir bir şekilde kullanımının yanında, şiddetleri ve süreleri giderek artan kuraklık, don, aşırı yağışlar gibi iklimsel olayları da göz önünde bulundurarak bu iklimsel risklere karşı geleneksel yöntemler ve yeni teknolojik yaklaşımlarla çözümler bulmayı amaçlamaktayız.

Özelde dogrudan ekim, kuraklığa dayanıklı tohum ekimi, malçlama, örtü bitkileri, canlı rüzgar perdeleri ve karbon bahçesi (Gıda Ormanı) ile kuraklığa özellikle iklimin olumsuz etkilerine dirençli tarım uygulamalarını gerçekleştirmek.

Projemize destek veren Sarayönü İlçe Tarım Müdürü Ferhat Koçak’a, Sarayönü Ziraat Odasına ve Sarayönüspor Futbol Kulübünün Teknik Direktörü Bahri Karlı ve futbolcularına ise özellikle teşekkür ediyorum.

Sporcuların tarla eğitimi alması ve bu yönde bilinçli olarak yetişmeleri hem güzel ahlaka sahip olmalarını hem de ileride kendi ayakları üzerinde durarak vatana ve millete hayırlı bir birey olmaları hususunda bu tarz etkinlikler büyük katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu