2. el oto piyasasında kısır döngü

2. el oto piyasasında kısır döngü
Vatandaşlar, istedikleri fiyata araba bulamıyor. Satıcılar ise sattıkları aracın yerine yeni araç alamayacaklarını düşünerek araba alışverişine sıcak bakamıyorlar.Döviz kurlarındaki artış nedeniyle 2. el otomobil piyasası...

Vatandaşlar, istedikleri fiyata araba bulamıyor. Satıcılar ise sattıkları aracın yerine yeni araç alamayacaklarını düşünerek araba alışverişine sıcak bakamıyorlar.

Döviz kurlarındaki artış nedeniyle 2. el otomobil piyasası da etkilendi.

Çip krizi ve salgın dolayısıyla dünyada etkili olan sıfır araç sıkıntısı, 2. el oto piyasasına da olumsuz etki etmeye devam ediyor.

Her geçen gün araba fiyatları yükselirken, model yükseltmek için arabalarını satan vatandaşlar, pişman olduklarını söylediler.

Satıcılar da arabalarını sattıkları zaman yerine yeni bir araba koyamayacaklarını düşünerek, araç satma konusunda çelişkiye düştüklerini dile getirdiler.

 

"SATTIĞIMIZ FİYATA YENİ ARABA BULAMIYORUZ"

Sattıkları arabanın üstüne bir miktar para koyup alacak araba bulamadıklarına değinen galericiler ise, "2. el oto piyasasında millet üstüne koyuyor ama satışlar biraz zor oluyor. Ben satıcıyım. Fiyatlar son zamanda oldukça arttı. Alıcı var ama sattığımız fiyata yeni araba alamıyoruz." diye konuştu.