3. TOKİ’ye özel halk pazarı

3. TOKİ’ye özel halk pazarı
Sarayönü’nde 3. Etap TOKİ konutlarının yapılmasıyla birlikte nüfusu önemli ölçüde artan Saraç mahallesine özel halk pazarı uygulaması başlatıldı. Cuma günü kurulan haftalık pazarın yanı sıra salı günleri de Saraç...

Sarayönü’nde 3. Etap TOKİ konutlarının yapılmasıyla birlikte nüfusu önemli ölçüde artan Saraç mahallesine özel halk pazarı uygulaması başlatıldı. Cuma günü kurulan haftalık pazarın yanı sıra salı günleri de Saraç mahallesinde pazar kurulacak. 3. Etap TOKİ konutları yanında kurulan pazar mahallede ikamet eden vatandaşlarca memnuniyetle karşılandı.

Salı günü kurulan halk pazarında sadece Sarayönü esnaflarının satış yapmasına izin veriliyor.

Esnaflardan Yavuz Göksu , “İlk hafta olmasına rağmen yine de vatandaş tarafından yeterince ilgi gördü. Toki’de oturan vatandaşlarımız alıştığı zaman satışlarımızın daha iyi seviyelere geleceğini umuyoruz. Bizler esnaflar olarak çok memnunuz. Çünkü bu tarafta büyük bir nüfus yoğunluğu var. Ulaşamadığımız müşterilerimize ulaşma fırsatı yakalamış olduk. Yalnız vatandaşlarımızın pazar alanının zemininden şikayetçi olduklarını gördük. Asfalt ya da kilitli taş yapılırsa bir de esnafların tezgah alanları belirlenirse çok güzel olur. Önümüzde ki dönemlerde bu sıkıntıların ortadan kaldırılacağına inanıyoruz.” dedi.

Saraç mahallesinin yaşayanlar ise evlerinin yakınına kurulan pazar yerinden çok memnun kaldıklarını, Cuma günleri kurulan pazar yerine şahsi arabası olmayanların gidemediklerini belirterek şöyle konuştu:

“Pazar alanı yağışlı havalarda çamur, güneşli havalarda ise toz olacağı için asfalt ya da kilitli taş yapılması gerekiyor. Hizmet ayağımıza kadar geldiği için çok memnunuz.”