Akşehirspor’dan TFF'ye büyük tepki

Akşehirspor’dan TFF'ye büyük tepki
Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) Akşehirspor-Adana 5 Ocak maçında yaşanan kural hatası nedeniyle Amatör Futbol Disiplin Kurulu’nun (AFDK) kararı ile hükmen galip sayılmıştı. Adana 5 Ocak takımının itirazı ile TFF Tahkim Kurulu AFDK’nin kararını bozdu. Yaşanan gelişmeler Akşehirde büyük tepkilere neden oldu

Akşehirspor'un Adana 5 Ocak maçında yaşanan kural hatası nedeniyle Amatör Futbol Disiplin Kurulu’nun (AFDK) kararıyla hükmen galip ilan edilmesinin kararını TFF Tahkim Kurulu bozdu. Karara Akşehirspor camiasında büyük tepki var

Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) mücadele veren Konya takımı Akşehirspor'da Tahkim Kurulu şoku yaşanıyor. Kırmızı-beyazlı ekip, 3-1 mağlup olduğu Adana 5 Ocak FK maçında Adana ekibi, 2003 doğumlu futbolcu yerine 1999 doğumlu futbolcuyu oyuna alarak kural hatası yapmıştı.

Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK) Akşehirspor’un başvurusunu kabul etmiş ve sonucu Akşehirspor lehine 3-0 galip ilan edilmişti.

Adana 5 Ocak FK, bu karara itiraz etti. TFF Tahkim Kurulu da kararı bozdu.

TFF'den yapılan açıklamada, “Adana 5 Ocak Spor Kulübü'nün AFDK'nın kararına itirazı incelendi. Kurulumuzun toplantısında incelemeye alınan dosyada, yapılan müzakere neticesinde; itirazın kabulü ile AFDK kararının kaldırılmasına oy çokluğu ile karar verilmiştir" denildi.

Bu kararın ardından şampiyonluğun en büyük adaylarından Akşehirspor camiasından büyük tepki geldi

aksehirspordan-tffye-buyuk-tepki-1.jpg

Karara tepki gösteren teknik direktör Cenap Taner, “Adana 5 Ocak müsabakasında yaşanan kural hatası sonucunda Federasyona yaptığımız başvuru sonucunda AFDK tarafından incelenerek lehimize hükmen galibiyet verilmiştir. Ancak Tahkim Kurulu federasyonun kararını bozdu.

Tahkim kurulunun aleyhimize verdiği kararın gerekçesinin ne olduğu belirtilmemiştir. Bu haksızlığa şehrimizin tüm dinamikleriyle sonuna kadar takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu şehrin kaderiyle oynayanlara gereken cevabı Akşehir halkı verecektir." dedi.

Kulüp yönetiminden kınama

Kulüp yönetiminden konuyla ilgili olarak yazılı kınama yaparak, ''Tahkim Kurulu, AFDK'nin bu kararının gerekçesini dahi açıklamadan kaldırmış ve profesyonelde olduğu gibi, amatör futbola da maalesef darbesini vurmuştur. Bu karar hem vicdanları rahatsız ediyor hem de bunca emeğin heba olmasına yol açıyor." denildi.

Akşehir Spor Taraftar Grubundan Büyük Tepki

Akşehir Spor Taraftar Grubu da kararla ilgili sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaparak tepkisini ortaya koydu

Yapılan açıklamada “10.03.2024 oynanan adana 5 Ocak-Akşehir Spor maçı adana 5 Ocak Sporun 3-1 galibiyeti ile sonuçlanmıştı. Adana 5 ocak takımının bu maçta genç kontenjan oyuncu değişikliğini yanlış yapması sonucu Akşehir sporun yaptığı haklı itiraz sonucu AFDK aldığı kararla maçı Akşehir spor adına 3-0 hükmen olarak tescil etmişti. Fakat bugün futbol federasyonu tahkim kurulu anlaşılamaz bir karar vererek bu müsabakayı tekrar adana 5 ocak lehine 3-1 galip olarak AFDK nin kararını bozarak tescil etti. Anlaşılamaz olan nokta böyle açık bir kural hatası varken, tahkim kurulu hangi gerekçe ile AFDK nın kararını bozuyor. Gerekçesi ne? Yapılan kural hatası ne olacak. Gerçekten tahkim kurulunun gerekçeli kararını çok merak ediyoruz. kurallar uygulanmak için konulur… Neden kural koyuyorsunuz madem kural yok sayılıyor bırakın her takım kuralsız oyununa baksın. yazıklar olsun…” ifadelerine yer verildi.

Etiketler :