Araç sahiplerine kötü haber! Bir zam daha geliyor

Araç sahiplerine kötü haber! Bir zam daha geliyor
Akaryakıt ürünlerinde zamlar durmak bilmiyor. Bu gece yarısından itibaren zam gelecek motorin zammına gereke Ukrayna’daki gelişmeler gerekçe gösterildi. İşte güncel fiyatlar…

Akaryakıtta zam fırtınası devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde benin ve motorine gelen zammın ardından motorine bugün biz zam daha geliyor.

Brent petrolün fiyatı 87 dolara kadar yükselirken, bu gelişme akaryakıt rafineri marjlarının artışına yol açtı. Bu etkilerin doğrudan yansıması olarak, bu gece yarısından itibaren motorin fiyatlarına önemli oranda zam yapılması bekleniyor.

Sektör kaynakları, motorinde litre başına 1 lira 30 kuruş zam geleceğini duyurdu.
Zamma bu kez Ukrayna gerekçe gösterildi. Ukrayna'nın drone saldırısının ardından Rusya'nın günlük petrol üretiminin 600 bin varil azalması, uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının yükselişini beraberinde getirdi.

Zam sonrası İstanbul, Ankara ve İzmir'de motorin fiyatları sırasıyla şu şekilde; İstanbul'da 41,90 liradan 43,20 liraya, Ankara'da 42,71 liradan 44,01 liraya ve İzmir'de 42,91 liradan 44,21 liraya yükselmiş olacak. Benzin ve LPG fiyatlarında ise şimdilik herhangi bir değişiklik beklenmiyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ