Arasta Sarayönü ilçeye cazibe katacak

Arasta Sarayönü ilçeye cazibe katacak
Sarayönü Belediyesi, mevcut otogar alanına yapılacak Arasta Sarayönü projesiyle ilçeye tarihi görünümlü bir iş hanı kazandıracak. Proje çalışmaları devam eden Arasta Sarayönü’nün yapılmasıyla ilçe 20 ila 30 arasında...

Sarayönü Belediyesi, mevcut otogar alanına yapılacak Arasta Sarayönü projesiyle ilçeye tarihi görünümlü bir iş hanı kazandıracak. Proje çalışmaları devam eden Arasta Sarayönü’nün yapılmasıyla ilçe 20 ila 30 arasında nitelikli işyerine kavuşacak. Cazibe merkezi oluşturacak proje ilçeye büyük değer katacak. Proje çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Otogar’ın ilçe girişine taşınmasının ardından Arasta Sarayönü hayata geçirilecek. Bu şekilde Sarayönü yeni bir de otogara kavuşmuş olacak. Mağduriyet oluşmaması için Arasta Sarayönü bünyesinde bir otogar yazıhanesi ve minibüs peronu oluşturulacak. Selçuklu mimarisinde yapılacak proje 2257 metrekarelik alana oturacak.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Arasta Sarayönü projesini başlattıklarını duyurdu. Mevcut otogarın imardaki yeri olan ilçe girişine taşınmasının ardından tarihi bir iş hanı görünümünde 20 ila 30 arasında nitelikli işyeri oluşturulacak.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’ın ilçemizi ziyareti sırasında, şu anda kullanılan otogar alanının belediyemize verilmesi talebinde bulunmuştuk. Sayın başkanımız da talebimizi olumlu olarak değerlendirdi. Otogarın imardaki yeri olan ilçemizin girişine taşınmasıyla halihazırda kullanılan otogar alanı belediyemize devredilecek.” dedi.

Yeni otogar yapılacak

Arasta Sarayönü projesiyle ilçenin aynı anda iki kazanımı olacağını kaydeden Solak, “Daha iyi hizmet verebilmek amacıyla yeni bir otogar yapılacak olup mevcut otogar alanında da otogar işletmesine bir bekleme salonu ve peron park yeri ayrılacak. Böylelikle hem ilçemizin mevcut otogara yakın oturan vatandaşların yaşayacağı mağduriyetin önüne geçilmiş olacak hem de otogar alanı daha verimli bir şekilde kullanılacak. Bu amaçla otogar alanı için bir proje çalışması başlattık.” şeklinde konuştu.

Cazibe merkezi olacak

Arasta Sarayönü’nün mimarisiyle önce çıkacak bir proje olacağına değinen Solak, şunları söyledi: “Örnek bir proje olarak Arasta Sarayönü üzerinde çalışmalarımıza başladık. İlçemize değer katacağını düşündüğümüz tarihi görseli olan yine daha önce yaptığımız belediye binası gibi Selçuklu mimarisi tarzında olacak Sarayönü Arasta’yı ilçemize kazandırma gayretindeyiz. İlçemizdeki nitelikli dükkanların sayısının artması gerekiyor. Nitelikli dükkan eksiği ilçemizin önemli sorunlarından bir tanesi. Satış politikasında görsel çok önemli. Dış görseli güzel olan işyerleri müşteri talebinde her zaman daha çok tercih ediliyor. İlçemizin cazibe merkezi olması için bu projeler büyük önem taşıyor. Yürüttüğümüz projelerin hepsi bunun bir parçası. Belediye binamız, şehir meydanımız, yeni otogar, ofis depolarının restore edilerek hayata kazandırılması, Beşgöz ve bunun gibi tüm projelerimiz büyük amacımızın birer parçaları.”

Nitelikli işyeri yapılacak

Solak, kullanışlı ve estetik bir yapı oluşturmayı hedeflediklerini dile getirerek, “2257 metrekare alan üzerine yapılacak Arasta projesi asma katlı veya en fazla iki katlı bir iş hanı şeklinde olacak. 20 ila 30 arasında işyerinden oluşacak bir ticaret merkezi oluşturmayı hedefliyoruz. Proje çalışmalarımız devam ediyor. En kullanışlı ve en estetik şekilde olması için proje üstünde çalışıyoruz. Proje netleştikten sonra kaynak oluşturma ve satış yönteminin belirlenmesi konusunda çalışmalara başlayacağız.” diye konuştu.