“Aşı olanlar da koronaya yakalanacak!”

“Aşı olanlar da koronaya yakalanacak!”
Covid-19 aşısının hastalığı engellemediğini ancak hafif geçirildiğini söyleyen Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, “Aşı olanlar da koronaya yakalanacak ama aşılanmayanlara göre süreci çok daha hafif geçirecekler.”...

Covid-19 aşısının hastalığı engellemediğini ancak hafif geçirildiğini söyleyen Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, “Aşı olanlar da koronaya yakalanacak ama aşılanmayanlara göre süreci çok daha hafif geçirecekler.” dedi.

Bir yıldan uzun bir süredir tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs, tehlike saçmaya devam ediyor. Türkiye’de korona virüs vakaları her geçen gün daha da artıyor. Vaka sayısının 50 binlere dayanması, aşılanma oranının beklenilen seviyeye kavuşturulamaması, endişeyi daha da artırıyor. Türkiye, Avrupa’da vaka sayısının en yüksek olduğu ülkelerin başında geliyor. Konya ise çok yüksek riskli iller arasında.

  1. ve 2. dalgada böyle bir şey yoktu

Ramazan ayında denetimlerin artırılması gerektiğine vurgu yapan Çetin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ramazan ayında  ev ziyaretleri devam edecek. Birlikte iftar yapılacak. Toplanmalar tüm yasaklamalara rağmen, bugün de devam ediyor. Nişan yapanlar var. Konya’da İngiliz mutandı görülüyor. İngiliz mutandı daha kolay ve hızlı yayılıyor. Çocuklarda da görülüyor. Gribal enfeksiyonla birlikte karşımıza çıkıyor. 1. ve 2. dalgada böyle bir şey yoktu. Test için hastanelere giden vatandaş sayısı da fazla.”

Özel hastanelerde boş yer kalmadı

“Aşıyı bir an önce yapmamız gerekiyor” diyen Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, şu cümlelerle konuşmasını noktaladı: “Tedarik zincirinde sıkıntı olur düşüncesiyle aşıya da çok yüklenemiyorlar doğrusu. Aşı yüzdemizin ivedilikle artması gerekir. Aşı olanlar da koronaya yakalanacak ama aşılanmayanlara göre daha hafif geçirecekler. Aşı, hastalığı engellemiyor ama hafif geçirilmesini sağlıyor. Bugün Konya’daki özel hastanelerde Covid için ayrılan yatakların hepsi dolu durumda. Servisler ve yoğun bakımlar ağzına kadar doldu. Son 1 hafta içinde yer yok diye geri gönderdiğimiz birçok hasta oldu. Kamuda yatak sıkıntısı şimdilik yok.”