B sınıfı ehliyeti olanlara müjde! Bir aracı daha kullanabilecekler

B sınıfı ehliyeti olanlara müjde! Bir aracı daha kullanabilecekler
Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılacak düzenleme ile B sınıfı ehliyete sahip kişilerin kullanabileceği araç sayısı artıyor. Düzenleme ile getirilecek yönetmeliğin bu yıl içinde yayımlanması bekleniyorMilli Eğitim Bakanlığı...

Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılacak düzenleme ile B sınıfı ehliyete sahip kişilerin kullanabileceği araç sayısı artıyor. Düzenleme ile getirilecek yönetmeliğin bu yıl içinde yayımlanması bekleniyor

Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında sürücü kurslarında sürücülere verilecek eğitime ilişkin görüşmeler devam ediyor. Çalışma tamamlandığında B sınıfı ehliyeti olanlar, bir aracı daha kullanabilme hakkına sahip olacak.

Elips Haber'den Selim Ercan'ın haberine göre, Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılacak düzenleme ile getirilecek yönetmeliğin en geç 2023 yılı içerisinde yayımlanması planlanıyor. Yönetmelik ile B sınıfı ehliyete sahip olan sürücülerin kullanabileceği araç sayısı artıyor. Buna göre B sınıfı ehliyeti olanlar herhangi bir sürücü kursundan "motosiklet sürüş eğitimi" alacak. Eğitim sınav şeklinde değil "eğitim alındı" şeklinde olacak. Eğitim alan kişinin sürücü belgesi otomatik olarak akredite olacak.

Sürücüler, sürücü belgelerinin değiştirilmesine gerek kalmadan 125 cc ve 11 KW'yı geçmeyen hafif güçteki motosikletleri başka bir işleme daha gerek kalmadan kullanabilecek. Uygulamada yaş sınırı olacak. Yaş sınırını Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü belirleyecek.

Yönetmeliğe dair detaylar ise şöyle: B sınıfı ehliyete sahip sürücüler herhangi bir sürücü kursundan 'motosiklet sürüş eğitimi' alarak sürücü belgesini değiştirmesine gerek kalmadan 125 cc'ye kadar olan motosikletleri herhangi başka bir işleme gerek kalmadan kullanabilecek. Eğitim alan kişinin sürücü belgesi otomatik olarak akredite olacak. Ticari bir kuruluşa kayıtlı olan sürücüler, bu düzenlemeden yararlanamayacak. Uygulama Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılacak düzenleme ile yürürlüğe gireceğinden, düzenleme yayınlanmadan bu araçları kullananlara cezai işlem uygulanacak.

HABER MERKEZİ

Etiketler :